Fabels over afvallen

 

Er gaan heel wat onwaarheden rond in fabeltjesland. Ook over afvallen. Wil je afvallen, luister dan vooral niet naar alles wat er wordt gezegd. Veel dingen kloppen namelijk niet. We zetten een paar fabels over afvallen voor je op een rij.

 

Je ontbijt overslaan maakt je slanker

Het is absoluut niet waar dat je je ontbijt over moet slaan als je af wil vallen. Ontbijten is juist cruciaal als je kilo’s kwijt wil raken. Veel mensen denken dat als je niet ontbijt, je een maaltijd mist en dus minder calorieën binnen krijgt. Dit is niet waar. Als je je ontbijt overslaat, heb je de rest van de dag meer zin in ongezonde tussendoortjes. Je lichaam zoekt namelijk naar een energiebron omdat het geen gezonde energie in de ochtend heeft gekregen. Ontbijt zorgt ervoor dat je op gang komt, dat je de rest van de dag voldoende energie hebt en dat je tussendoor niet te veel gaat snacken.

Je mag geen vetten meer

Ook de stelling dat je als je aan het afvallen bent geen vetter meer mag, is zeker niet waar. Het is juist slecht om vetten te vermijden als je aan het diëten bent. Je lichaam heeft vet namelijk nodig. In vetten zitten vitamines die zorgen voor de opbouw van cellen en weefsels, de aanmaak van hormonen en de aanmaak van gal. Voeg dus altijd vetten toe aan je voedingspatroon. Let er echter wel op dat je er niet te veel van binnenkrijgt. Vind je dit lastig, schakel dan de hulp in van een diëtist.

 

Later op de avond mag je niks meer eten

Veel mensen denken dat ze als ze aan het diëten zijn niet meer mogen eten na 8 uur ‘s avonds. Dit is zeker niet waar. Je wordt namelijk niet dik van eten in de avond, maar van te veel eten over de hele dag. Je kan dus net zo goed in de avond een tussendoortje nemen als in de middag. Dit maakt geen verschil.

 

Wil je graag afslanken en wil je hier graag professioneel advies over krijgen? Ga dan op zoek naar een professioneel bedrijf dat je hierbij kan helpen. Wil je afslanken en woon je in Breda? Neem dan eens een kijkje bij Bewegingsstudio Fit&Welzijn. Zij kunnen je advies geven en begeleiden als je graag wat kilo’s wil verliezen.

 

Post Author: ifonhof