Het gebruik van de rolstoel en rollator

Rolstoelen en rollators zijn ideaal voor mensen die slecht ter been zijn. Echter is de stap daarnaartoe vaak groot. Mensen willen zelfstandig zijn en denken dat de rolstoel en rollator zich daarin beperkt. Hier onderstaand de voordelen van het gebruik van deze twee handige hulpmiddelen!

Mobiliteit

Bewegen wordt steeds lastiger naarmate we ouder worden. De gezondheid zwakt af, waardoor ouderen afhankelijk zijn van anderen. Dit terwijl de meesten juist graag zelfstandig blijven. De gezondheid onder ogen zien is lastig en dat maakt de stap naar een rolstoel of rollator lastig. Dit terwijl deze hulpmiddelen ouderen voorzien van meer mobiliteit. Daarmee hebben ze ook weer een stukje zelfstandigheid terug!

Het kiezen van het juiste hulpmiddel

Eenmaal gekozen voor een hulpmiddel is nu nog de taak te bepalen welke het juiste is. De meeste ouderen kiezen eerst voor een rollator. Een rollator is handig in gebruik en kan uw beste vriend zijn! Door het gebruik van een rollator kunnen grotere afstanden zelfstandig worden afgelegd. Ook is het hulpmiddel handig om bijvoorbeeld een boodschap te vervoeren. Mochten ouderen uitgeput raken tijdens het wandelen, geeft de zitten de kans om even bij te komen. Ondanks de rollator voor velen een uitkomst is, zijn sommige mensen te slecht ter been voor een rolstoel. Voor hen zou een rolstoel de oplossing zijn.

Tips voor het gebruik van een rollator

Bij een rollator is het belangrijk de handvatten op de juiste hoogte af te stellen, dit voorkomt valpartijen. Ook is het handig om stevige schoenen te dragen. Het dragen van goede schoenen maakt het bewegen nog iets makkelijker. En last but not least: Loop goed tussen de achterwielen en niet achter de wielen.

Na het lezen meer interesse gekregen? Er zijn ontzettend veel soorten rolstoelen en rollators. Oriënteer nu welk model het best bij u past.

 

Post Author: ifonhof