Hoe kom ik van zweetoksels af?

Als je er last van hebt weet je pas hoe vervelend het is. Zweetoksels. Ze geven nare vlekken op je kleding en het geeft ook geen prettige geur voor je vrienden of collega’s. Hoe kun jij snel van je zweetoksels afkomen?

Gebruik deodorant 

Dit is een methode die je waarschijnlijk al lang hebt geprobeerd, maar de eerste stap om van zweetoksels af te komen is om een goede deodorant te gebruiken. Ga voor een deo die PH-neutraal is de huid niet onnodig beschadigd.

Pas je kleding aan

Een eerste methode is natuurlijk om je kledingkeuze iets te wijzigen. Zweetoksels worden veelal veroorzaakt doordat je lichaam het eigenlijk te warm heeft en snel wil afkoelen. Voornamelijk als je een synthetisch overhemd draagt, bijvoorbeeld onder je pak, zal je vele malen sneller zweetoksels krijgen dan wanneer je een shirt van katoen draagt.

Ruil daarom je synthetische kleding in voor katoenen kleding. Ook kun je shirts kopen die zweetoksels tegengaan door extra padding die is ingebracht onder de oksels.

Kalmeer

Zweet wordt niet alleen aangemaakt door je lichaam om af te koelen, je transpireert ook wanneer je angstig bent of in staat van stress verkeert. Het is dus belangrijk om rustiger te worden en niet te snel in paniek of opgewonden te raken.

Hoe doe je dit?

Je kunt hier kalmerende supplementen voor gebruiken maar het is beter om de kern van het probleem aan te pakken. Probeer rustiger te worden en meer bewust te leven. Dit is niet alleen veel gezonder voor je brein, ook zu je hierdoor vele malen minder snel gaan transpireren.

Een goede manier om sneller bewust te leven is door dagelijks een kwartiertje te mediteren. Dit klinkt misschien een beetje hippie maar je zult versteld staan door de snelle resultaten.

Absoluut een aanrader voor diverse gezonheidsredenen.

Hardnekkige zweetoksels? Probeer een botox behandeling

Wanneer bovenstaande methoden niets opleveren en je echt te maken hebt met zeer heftige transpiratie, is het wellicht tijd voor wat zwaarder geschut. Door middel van een botox behandeling kun je zeer snel afkomen van je zweetoksels.

Botox zorgt ervoor dat de spiertjes naar de zweetklieren als het ware worden stopgezet waardoor deze geen zweet meer zullen afgeven. Dit is een zeer simpele behandeling die uiterst effectief is, alleen moet je er wel voor naar een medisch specialist. In Nederland kun je bij Huisartskliniek een botox behandeling voor oksels laten verrichten.

 

 

 

 

 

Post Author: ifonhof