De voor- en nadelen van ooglaseren

Wil jij heel graag van je bril af? Dan is een van de opties waaruit je kunt kiezen een ooglaserbehandeling. Bij deze behandeling wordt de kromming van het hoornvlies aangepast met een computergestuurde laserstraal. Dit zorgt ervoor dat het licht weer precies op het netvlies breekt en je weer goed kunt zien in de verte. Hoe het proces precies in zijn werk gaat, verschilt per behandelmethode. Bij TransPRK ooglaseren worden er bijvoorbeeld eerst twee lagen van het hoornvlies verdampt, waarna de vorm van het hoornvlies wordt aangepast en er een tijdelijke bandagelens op het oog wordt geplaatst.

Ooglaseren kent veel voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen en risico’s aan verbonden. Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor ooglaseren. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen, nadelen en alternatieven!

Voordelen

Het grootste voordeel van ooglaseren is het feit dat je geen gedoe meer hebt met bril of lenzen. Misschien vind je het helemaal niet fijn om je bril te dragen tijdens het sporten of zwemmen. Of kost het je veel tijd om elke ochtend en avond je lenzen te onderhouden? Met een ooglaserbehandeling heb je hier geen last meer van. Deze behandeling is relatief snel gebeurd en zorgt voor weinig pijn en ongemak. Ook de revalidatieperiode is vrij kort. Tot slot kun je zorgeloos op vakantie gaan als je je ogen hebt laten laseren. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over het inpakken van brillendoekjes, lenzenvloeistof, lenzenbakjes en extra contactlenzen. Ook kun je lekker je zonnebril opzetten als de zon begint te schijnen en onbezorgd een duik nemen in het zwembad!

Nadelen

Ook zitten er een aantal nadelen verbonden aan ooglaseren. Zo komt niet iedereen direct in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Dit is bijvoorbeeld het geval bij oogziektes. Bovendien zijn er een aantal risico’s verbonden aan ooglaseren. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van lichtgevoeligheid of van droge ogen. Het is belangrijk dat je je ogen laat laseren met de meest moderne apparatuur en bij een gekwalificeerd bedrijf. Verdiep je dus goed in de verschillende aanbieders tijdens je zoektocht.

Alternatieven

Natuurlijk kun je ook gewoon een bril blijven dragen als je hier tevreden over bent. Ook contactlenzen zijn een prima optie. Hierbij moet je alleen rekening houden met het feit dat het je elke ochtend en avond wat tijd kost. Ook het onderhoud kost tijd, een goede hygiëne is namelijk heel belangrijk! Je zou ook kunnen kiezen voor een lensimplantatie. Bij voorzetlenzen wordt er een lens voor de eigen lens geplaatst en bij vervanglenzen wordt deze vervangen. Deze ingreep kost meer tijd dan een ooglaserbehandeling, er wordt namelijk slechts één oog per keer behandeld. Wel kun je hierna weer genieten van scherp zicht! Een ander voordeel van deze methode is dat deze ook geschikt kan zijn voor mensen die niet in aanmerking komen voor ooglaseren.

 

Post Author: ifonhof