Wat maakt een goede ooglidcorrectie arts?

 

Commerciële klinieken zijn er genoeg in Nederland en allemaal hebben zij hun disciplines. Naast het ziekenhuis zijn er specialisten die ook chirurgische behandelingen geven die breder worden aangeboden dan in het ziekenhuis. Vaak betreft dit dan ook plastische ingrepen maar er zijn ook specifieke specialisten zoals de ooglidcorrectie specialist. Maar hoe weet je of je bij een goede specialist bent?

Ziekenhuis of niet?

Je hoeft niet altijd naar het ziekenhuis voor een medische behandeling. Veel specialisten hebben een eigen praktijk om zo de vraag naar medische en chirurgische behandelingen op te vangen. Veel van deze behandelingen zijn nodig omdat de groei en vraag enorm is. Ook gebeurt het vaak genoeg dat het niet in een ziekenhuis behandelt kan worden omdat de specialisatie daar niet is waardoor je terecht komt bij een commerciële kliniek.

Welk specialist?

Doordat het aanbod groot is wordt het moeilijk om de meest geschikte arts te vinden die op dat moment nodig is. Het is vooral de specialisatie die je op dat moment nodig hebt want niet altijd zal iedere specialist zal het complete aanbod geven voor ooglidcorrectie. Laat staan dat je ook bij een betrouwbare specialist terecht komt.

De betrouwbaarheid is de grootste doorslaggevende factor bij het kiezen van de juiste ooglidcorrectie specialist. Hierbij een overzicht waarop je kan letten bij het kiezen van een behandelaar:

  •       lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  •       werken volgens de Wet op Geneeskundige Behandelovereenkomst en de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector
  •       prijskorting voor behandelingen zijn niet gebruikelijk
  •       lees vooral de reviews van een behandelaar
  •       behandelaar staat in contact met zorgverzekeraars
  •       check online de achtergrond van de behandelaren

Malafide praktijken

Helaas zal niet iedere praktijk de beste resultaten geven omdat er geen certificaat verplicht is bij het starten van een ooglidcorrectie kliniek. De enige voorwaarde is dat men een medische studie heeft afgerond. Zo mag iedereen die denkt een ooglidcorrectie specialist te zijn een praktijk beginnen. Daarom is het zo belangrijk dat een behandelaar eerst wordt nagezocht voordat je een behandeling laat doen.

Prijzen

Het is ook aan de prijs te merken of je met een goede of slechte praktijk te maken hebt. Een goede arts zal nooit stunten met de prijs van een ooglidcorrectie om aantrekkelijk te zijn. Kwaliteit staat hierbij voorop en je zult merken dat het uitgangspunt dan ook de ervaring en studie van de behandelaar is die de kosten van een ooglidcorrectie bepalen. Het zijn dan ook vaak de meer malafide praktijken die met prijzen aan stunten zijn.

 

Post Author: ifonhof