Heb ik HSP?

HSP

Veel mensen ervaren veel gevoelens wanneer zij bepaalde dingen te horen krijgen van anderen. Soms zijn deze gevoelens positief, soms zijn ze negatief. Er zijn veel mensen die zichzelf veel aantrekken en denken dat ze alles fout doen en dat alles een aanval op hen is. De meeste van de mensen weten dan ook niet waarom ze deze gevoelens ervaren en hoe ze er mee om moeten gaan. Voel jij je aangesproken door deze beschrijving? Dan kan het zijn dat jij hoogsensitief bent. Er zijn echter ook een hoop mensen die denken dat ze hoog sensitiviteit hebben maar het niet hebben. Daarom zal ik in dit artikel toelichten wanneer je hoogsensitief bent en wanneer niet, wat je er aan kan doen, en wie je om hulp kan vragen.

Wat is HSP?

Allereerst de vraag: wat is hsp? HSP houdt in dat jij heel veel gevoelens ervaart, maar niet goed weet hoe je ze moet verwerken. Hoog sensitieve mensen delen hun gevoelens ook niet met anderen. Daarom weet de omgeving van de hoogsensitieve persoon vaak ook niet dat de persoon problemen heeft met het verwerken van zijn of haar gevoelens. Veel mensen denken dat ze hoogsensitief zijn, maar zijn eigenlijk heel extravert. In de meeste van deze gevallen blijkt dat deze mensen niet onder de groep hoog sensitieven vallen. Hoog sensitieven zijn namelijk meestal juist heel erg introvert.

Hoe ga je dan met hoog sensitiviteit om?

Als jij nog steeds denkt dat je hoogsensitief bent, kan je het best naar een psycholoog of een professioneel persoon gaan om te controleren of je inderdaad hoog sensitiviteit hebt. Wanneer dit het geval is kan je hulp vragen aan kennissen, maar ook aan een psycholoog. Er zijn op internet ook allerlei hulpmiddelen te vinden. Je moet dus zelf uitzoeken welke manier jij het meest prettig vindt en waar jij je het fijnst bij voelt.

Post Author: ifonhof