Het afsluiten van een uitvaartverzekering

 Een uitvaartverzekering afsluiten… we denken er het liefst niet aan en de meeste van ons stellen het steeds verder uit. De reden is dat je toch indirect over de dood moet nadenken en dat doen we niet graag. Toch is het belangrijk om je eens te verdiepen in deze verzekering welke de kosten van jouw uitvaart dekt. Ten eerste is het de enige verzekering waarvan je zeker weet dat je hem helaas ooit gaat gebruiken. En ten tweede als je geen uitvaartverzekering afsluit dan zullen jouw nabestaanden achter blijven met de kosten van jouw uitvaart.

Waar opletten bij het afsluiten

Als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten zijn er enkele punten waar je rekening mee zou moeten houden. Op uitvaartdirekt.nl staat beschreven welke factoren er invloed hebben op de keuze en de kosten voor een bepaalde uitvaartverzekering. Allereerst zul je voor jezelf jouw uitvaartwensen op papier moeten zetten. Stel jezelf enkele vragen omtrent jouw uitvaart, dit vergemakkelijkt de keuze voor een bepaalde verzekering. Er zit namelijk een verschil in kosten of je bijvoorbeeld begraven of gecremeerd wenst te worden. Wil je een sobere of een uitgebreide uitvaart? Allemaal factoren die de kosten van een uitvaart bepalen en waar je waarschijnlijk niet vaak over na zal denken. Uiteraard bepalen deze factoren ook de premie van de uitvaartverzekering. Uiteraard wilt u naast een verzekering met de beste voorwaarden ook een goedkope verzekering afsluiten.

Type uitvaartverzekering

Als je eenmaal weet wat jouw uitvaartwensen ongeveer zijn kun je bepalen welk type verzekering je wilt afsluiten. Je kunt je verzekeren voor de producten en diensten voor de uitvaart doormiddel van een natura verzekering. Je kunt er ook voor kiezen om een kapitaal op te bouwen zodat dit na overlijden zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden.

Natura verzekering

Als je wilt dat jouw nabestaanden weinig hoeven te regelen dan kun je het beste een natura uitvaartverzekering afsluiten. De producten en diensten zullen worden betaald door de uitvaartverzekeraar en jouw nabestaanden krijgen verder geen facturen onder ogen. Met de natura verzekering kan je ook niet onderverzekerd raken omdat je je verzekerd voor een bepaald pakket aan uitvaart diensten en goederen.

Kapitaal verzekering

Wil je echter meer keuzevrijheid dan is de kapitaal verzekering een goede optie. Bij deze verzekering zal het opgebouwde kapitaal worden uitgekeerd aan de nabestaanden en deze kunnen er jouw uitvaart mee verzorgen. Het voordeel van deze verzekering is dat doordat er geld zal worden uitgekeerd er veel vrijheid is als het gaat om het aanstellen van een uitvaartondernemer. De nabestaanden kunnen zelf bepalen met wie zij jouw uitvaart gaan regelen. Het nadeel is echter wel dat er meer geregeld moet worden dan dat je een natura verzekering zou afsluiten.

Kinderen meeverzekerd

Als je een uitvaartverzekering afsluit en je hebt kinderen of bent van plan in de toekomst aan kinderen te beginnen dan kun je hier rekening mee houden bij het afsluiten. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunnen de kinderen gratis worden meeverzekerd op de polis van één van de ouders. Let hier dus op als je een verzekering afsluit. Doordat je de kinderen gratis kunt meeverzekeren bespaar je toch weer enkele tientjes aan premie op jaarbasis.

Uitvaartverzekeraar

Als je eenmaal weet welk type uitvaartverzekering het beste bij jouw past dan kun je gaan kijken welke uitvaartverzekeraar deze verzekering aanbiedt. Niet iedere uitvaartverzekeraar zal de kapitaal verzekering aanbieden en hetzelfde zal gelden voor de natura verzekering. Mocht het zo zijn dat je een keuze uit meerdere verzekeraars kunt maken dan moet je nog wel even de uitvaartverzekeringen vergelijken. Doordat je gaat vergelijken zul je merken dat je enorm kunt besparen op de premie.

Post Author: ifonhof