Kom je niet van je klachten af? Probeer osteopathie


Osteopathie wint de laatste jaren flink terrein in de medische wereld. Veel mensen kennen wel een fysiotherapeut, maar hebben nog nooit gehoord van een osteopaat. Osteopathie is een alternatieve geneeswijze waar er wordt gekeken naar het hele lichaam. Fysiotherapie richt zich vooral op de plek waar de pijn zich bevindt. Een osteopaat weet welke weefsels allemaal met elkaar in verbinding staan en geneest door de verstoorde weefsels te herstellen, waardoor ze weer vrij kunnen bewegen. 

Oplossen van chronische klachten

Osteopathie biedt vooral een oplossing bij chronische klachten. Als een “normale” behandeling niet meer werkt en de betreffende arts of fysiotherapeut je vertelt dat je met de klacht moet leren leven, dan is het raadzaam om een osteopaat op te bellen. Er is niks mooiers dan je te laten behandelen door een expert die je wel van je vervelende pijn of belemmering af kan helpen. Een osteopaat kan u behandelen aan allerlei klachten zoals:

  • Dramklachten
  • Rugklachten
  • Migraine
  • Zwangerschapsklachten 
  • Pijn op de borst
  • Chronische vermoeidheid
  • Benauwdheid 

Osteopathie is veilig

Veel mensen vragen zich af of osteopathie wel veilig is. Dit is ook niet gek want het is best wel onbekend en we zijn al snel bang voor het onbekende. Osteopathie is gebaseerd op anatomie en neurologie. De osteopaat heeft hierin opleidingen gevolgd en heeft zeer veel kennis van het menselijke lichaam. Osteopathie is daarnaast ook gewoon gebaseerd op bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek. Let er echter wel goed op dat de osteopaat is aangesloten bij het NVO. Dit is een brancheorganisatie voor osteopathie die kwaliteit garandeert. Als de praktijk of osteopaat hier niet op aangesloten is dan loopt u het risico dat u wordt geholpen door een kwakzalver. 

Hoe vind je een osteopaat

In elk dorp en in elke stad bevindt zich wel een osteopatische praktijk. Deze kunt u makkelijk vinden door een lokale zoekopdracht te doen in google. Als u bijvoorbeeld een osteopaat zoekt in de stad Enschede dan typt u simpelweg “Osteopaat Enschede”, en u ziet alle osteopaten die zich in deze stad bevinden. Als u moeite hebt om een keuze te maken bekijk dan even de website en lees een aantal reviews over de praktijk. 

Osteopathie

Post Author: ifonhof