Verschillende huisdieren voor verschillende huishoudens

Je hebt er een hekel aan of je houdt er van; een huisdier. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde huisdieren en zullen überhaupt niet overwegen een huisdier te nemen. Anderen dromen juist weer van een hondje of cavia. Sommige huisdieren kun je in een dierenwinkel kopen en voor sommigen moet je een bezoek brengen aan de fokker. Er zijn tal van huisdieren mogelijk en onderstaand zal ik drie bijzondere huisdieren met jullie bespreken.  

Knorretje

Wellicht heb je in jouw familie of vriendenkring al iemand met een biggetje als huisdier. Het is namelijk een huisdier dat snel in populariteit groeit. Vroeger stonden biggetjes enkel op boerderijen, maar tegenwoordig dartelen ze vrolijk rond in de woonkamer van duizenden huishoudens. Je koopt een biggetje relatief klein (en schattig), maar naarmate ze ouder worden, worden ze ook groter. Weet dus wel dat je na een jaar of 2 met een volgroeid varkentje in huis leeft. Zorg er daarom ook voor dat je, bij voorkeur, in een landelijke omgeving met tuin woont. Hierdoor krijgt het biggetje genoeg bewegingsvrijheid. Het is immers een geboren buitendier.

De vogelspin

Een vogelspin!? Ja je leest het goed! In Nederland is het toegestaan, indien voldaan wordt aan bepaalde eisen, om een vogelspin als huisdier te houden. Weliswaar kunnen deze harige insecten gevaarlijk zijn, zo lang ze in geen gevaarlijke situaties terecht komen, zullen ze jou ook niks aan doen. Normaal gesproken leven vogelspinnen in landen als Suriname, Brazilië of Thailand. De vogelspin kan wel tot 30 jaar oud worden. Wanneer de spin eenmaal is aangeschaft, zul je er lang van kunnen genieten. Een vogelspin eet kleine insectjes en zo nu en dan een kleine rat of muis. Voor de echte waaghals is dit dus het perfecte huisdier.

Knabbel en Babbel

Last but not least, de eekhoorn. Iedereen kent Knabbel en Babbel wel van vroeger, en ook ik was er enorm fan van. Heel af en toe zag je er vroeger eentje van boom tot boom springen in het bos. Tegenwoordig kun je een eekhoorn ook als huisdier houden. Het hebben van een eekhoorn is een enorm tijdrovend proces aangezien het de beestjes van nature mensenschuw zijn. Je moet het diertje dus eerst tam en vertrouwelijk zien te krijgen. Het beste is om eekhoorns een buitenverblijf te geven aangezien de meeste eekhoorns niet zindelijk kunnen worden. Naast het opvoeden ben je er weinig tijd aan kwijt. Gemiddeld slaapt een eekhoorn in de zomer 20 uur en in de winter 22 uur. Enkel voor zonsondergang en voor zonsopgang is het schattige beestje actief.

Post Author: ifonhof