Gezonde tussendoortjes tijdens het afvallen

 

Afvallen is al moeilijk genoeg, toch? Dan is het fijn als je af en toe een lekker tussendoortje kunt nemen. Gelukkig zijn er ook tussendoortjes die dieet-proof zijn, en waar je gedurende je dieet, en zelfs buiten je cheat-days, heerlijk van kunt genieten.

Gezonde ingrediënten voor je tussendoortje

Maak gebruik van gemakkelijke, gezonde ingrediënten voor je tussendoortje. Een eiwitreep kan al een prima tussendoortje vormen, maar als je zelf iets wil maken moet je even wat beter kijken naar wat je binnen wil krijgen. Fruit en groenten zijn natuurlijk altijd een goede keuze. Snoepgroente is tegenwoordig verkrijgbaar bij bijna iedere supermarkt. Ook een cracker met mager beleg, een bakje magere yoghurt met vruchten, een water- of sorbetijsje, een handje noten of een gekookt ei op een cracker kunnen gezonde tussendoortjes vormen voor tijdens het afvallen. Let er dus op dat je voedingsmiddelen met lege calorieën vermijdt: chips, snoep, koeken, roomijs, fastfood en gefrituurd eten zijn niet goed voor je, te vet en te calorierijk. Hiermee ga je zeker niet afvallen.

Voorbeelden van gezonde tussendoortjes

Houd je van groente? Maak dan eens een verse hummus en gebruik deze als dip voor paprika en lekkere volkorencrackers. Hummus is erg goed voor je en zeker dieet-proof. Je krijgt door de paprika veel vitamine C binnen, wat natuurlijk je lichaam goed doet.

Wist je al dat je ook kunt genieten van chocolade als je aan het afvallen bent? Kies voor een zo donker mogelijke chocolade. Pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaopercentage. Deze chocolade is goed voor je en niet dikmakend, mits je met mate eet. Pure chocolade bevat het minste aantal calorieën van alle soorten chocolade en is dus zeker een dieet-proof snack. Daarnaast bestaat er, ja echt, gezonde chocolade van het merk Acticoa. Deze chocola bevordert onder andere het welzijn van hart en bloedvaten. Natuurlijk zijn er nog altijd wel suikers die je goed in de gaten moet houden.

Zo zie je dus dat tussendoortjes nemen als je aan het afvallen bent zeker mogelijk is. Verwen jezelf tijdens deze dappere strijd af en toe zeker met een lekkere snack. De basis is natuurlijk juiste voeding en beweging, maar je hoeft jezelf zeker niet alles te ontzeggen!

Post Author: ifonhof