Hoe kan ik afvallen?

Er zijn zoveel verschillende manieren om af te vallen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Iedereen heeft wel eens gelezen of gehoord over dat ene super dieet waarmee je binnen no-time kilo`s kunt afvallen.

Of je leest de verhalen van beroemdheden die met hun specifieke dieet kilo`s zijn kwijt geraakt. Maar werkt dit nu echt, of zijn het alleen maar verhalen?

Snel afvallen

Mijns inziens dien je onderscheidt te maken tussen snel afvallen of blijvend afvallen.

Als je snel wilt afvallen met bijvoorbeeld als doel buikvet weg in 2 weken, dan is een koolhydraatarm dieet een prima mogelijkheid. Afhankelijk van de doelstelling kan je het maximale aantal koolhydraten per dag vaststellen.

Wil je heel snel een behoorlijk aantal kilo`s kwijt, dan zal je bij maximaal 20 koolhydraten per dag gegarandeerd binnen 2 weken een behoorlijk resultaat bereiken.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit niet iets is wat je te lang moet volhouden. Dit omdat je lichaam koolhydraten nodig heeft om jou van energie te voorzien. Wanneer je lichaam niet voldoende koolhydraten binnenkrijgt dan zal het vet gaan verbranden voor de benodigde energie.

Echter, na verloop van tijd zal jouw lichaam ook energie uit spiermassa gaan halen. En dit is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt. Bovendien zal je merken dat je weinig energie hebt. Je kunt er zelfs hoofdpijn van krijgen wanneer je te weinig koolhydraten binnenkrijgt. Ook is het risico op het zogenaamde jojo effect enorm groot met een dergelijk crash dieet.

Blijvend afvallen

Wil je echt blijvend afvallen dan zal je jouw levensstijl moeten aanpassen. je zult gezonder moeten gaan eten, erop letten wat je eet en het liefst meer gaan bewegen. In mijn optiek is dit uiteindelijk de beste methode om definitief van de overtollige kilo`s af te raken.

Extra beweging hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt gewoon beginnen met elke dag een wandeling te maken. En van daaruit kan je het gaan opbouwen. Het voordeel van afvallen door extra beweging is dat je direct zult merken dat je meer energie krijgt.

Bovendien merk ik zelf dat indien ik meer ga sporten ik ook minder neiging krijg om ongezond te gaan eten. Je krijgt het gevoel dat je niet direct direct de calorieën die je met moeite hebt verbrand, direct weer binnen wilt krijgen en dat je weer overnieuw kan gaan beginnen.

Gezond eten is ook helemaal niet zo moeilijk. Er zijn zoveel lekkere en makkelijke recepten te vinden met weinig koolhydraten en/of weinig calorieën. Zelf heb ik weleens het gevoel dat indien ik een van deze recepten uitprobeer dat het gewoon zo ontzettend lekker is, dat je jezelf afvraagt waarom je dergelijke gerechten niet vaker eet. Dan denk ik soms zelfs afvallen is leuk!

Het allerbelangrijkste is gewoon beginnen. Er is altijd wel een reden om te denken dat het op dit moment niet het juiste moment is om te beginnen met een dieet. Maar op die manier zal je merken dat je er gewoon nooit aan zal beginnen. Zet gewoon de stap en je lichaam zal je dankbaar zijn!

Post Author: ifonhof