Waarom kiezen voor de infrarood sauna?

Sommige mensen hebben de wens om een sauna te kopen. Deze kan in de badkamer geplaatst worden of in de tuin (in de schuur of veranda). Nu moet je de afweging maken welke sauna dit gaat worden. Gaat het de traditionele sauna worden of de infrarood sauna? In dit artikel lees je waarom je voor de infrarood sauna moet kiezen.

 

Ten eerste is de traditionele (Finse) sauna te warm. Uiteraard geldt dit niet voor iedereen, dus is dit niet een gegrond argument voor elke consument. Toch kan het een belangrijke reden zijn voor velen om voor de infrarood sauna te kiezen.

 

De infrarood sauna wordt niet opgewarmd via een oven en wordt er geen water verdampt, maar worden stralers gebruikt. Hierdoor is het minder droog in de omgeving waar je de sessie houdt. De infrarood sauna wordt ongeveer 50 graden warm en daar heb je dezelfde profijten van als bij de traditionele sauna. Door de gebruikte stralers wordt ook geen warmte verloren. Hierdoor bespaar je ook weer elektriciteitskosten (hier zometeen meer over).

 

Sommige gebruikers zeggen dat ze meer zweten in de infrarood sauna dan in de normale sauna. Hierdoor zou je dus meer toxische stoffen kwijtraken. Daarnaast is de infrarood sauna minder belastend voor het lichaam. Wanneer je dus problemen hebt met je lichaam (denk bijvoorbeeld aan je hart), dan wil je liever niet in de zware Finse sauna zitten. Ga dan voor de infrarood sauna om te ontspannen.

 

Tot slot is het simpelweg een stuk goedkoper. Het scheelt ongeveer iets minder dan €3,- per sessie. Dit komt vooral omdat de normale sauna langer opgewarmd moet worden en de infrarood sauna zo klaar is voor gebruik. En dit brengt ook weer gemak met zich mee, bijvoorbeeld als je snel een sessie wilt doen!

 

Post Author: ifonhof