stralende lach

5 tips voor een mooie stralende lach

Je gebit is vaak het visitekaartje van je gezicht. Het ziet er verzorgd, netjes en gezond uit. Maar met een gebit dat goed is onderhouden voorkom je vaak gaatjes, pijn en een behandeling. Houd je gebit mooi en gezond om problemen te voorkomen. Met deze 5 tips (incl. bonustip) houd je je gebit in optimale conditie. Kleine veranderingen verrichten vaak wonderen en zorg daarom voor de goede gewoontes. Bezoek daarom ook regelmatig een tandheelkundige praktijk.

Tip 1 – poets minimaal twee keer per dag


Een inkoppertje, deze tip zal je ongetwijfeld vaker gehoord hebben. Zorg voor een goede basis hygiëne door minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Doe dit ten minste voor twee minuten per keer. Het beste is om elke dag hetzelfde moment hiervoor te nemen. Bijvoorbeeld na het ontbijt en voor het slapen gaan.

Tip 2 – Zorg voor goede tandpasta bij het tandenpoetsen

Wanneer je je tanden gaat poetsen is het goed om goede tandpasta te gebruiken. Maar wat is nou goede tandpasta? Met fluoridetandpasta worden de tanden minder kwetsbaar. Dit omdat de fluoride ervoor zorgt dat het glazuur op volle sterkte blijft. Gebruik daarom minimaal twee keer per dag fluoride tandpasta.

Tip 3 – Zorg voor gezond tandvlees

Tijdens het tandenpoetsen is het goed om zachtjes het tandvlees met de tandenborstel te ‘masseren’ of in te wrijven. Het is niet aan te raden om harde en ruwe bewegingen te maken. Poetsen met lichte druk is meer dan voldoende. Door juist hard te drukken, veroorzaak je eerder schade.

Tip 4 – Ragers, stokers en flossen

Zorg naast het tandenpoetsen dat je regelmatig gebruik maakt van ragers, stokers en flossdraad. Tussen de tanden en kiezen gaat namelijk ook tandplak zitten. Daar kom je met een normale tandenborsten niet goed tussen. Het is dus aan te raden om regelmatig van deze middelen gebruik te maken om alle tandplak te verwijderen voordat het verandert in tandsteen.

Tip 5 – Gebruik een elektrische tandenborstel

Met een elektrische tandenborstel verwijder je meer tandplak dan met een losse handtandenborstel. Een elektrische borstel maakt beter de lastige plekjes in je gebit mooi schoon. Ze maken namelijk meer rotaties dan bij een normale tandenborstel.

Bonustip: Ga regelmatig naar de tandarts Zorg ervoor dat je regelmatig naar de tandarts gaat. Zorg ervoor dat je twee keer per jaar een controleafspraak hebt. Een tandarts controleert je gebit van A tot Z en zorgt voor een optimale gezondheid. Mocht er iets niet goed zijn, kun je tijdig ingrijpen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.