Hond

Antwoord op de meest gestelde vragen over hoorbatterijen

author
2 minutes, 1 second Read

De kans is groot dat je wel eens hoorbatterijen in je handen hebt gehad. Maar weet jij alles over deze kleine batterijtjes waardoor jouw hoortoestel werkt? We krijgen regelmatig vragen over hoorbatterijen. Hoe je ze bijvoorbeeld moet bewaren, waar je ze kunt inleveren, maar ook hoe je de levensduur van de batterij kunt verlengen. Daarom geven we je in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over hoorbatterijen.

Hoe moet je hoorbatterijen bewaren?

Een van de meest gestelde vraag is de vraag hoe je hoorbatterijen het beste kunt bewaren. Veel mensen denken namelijk dat je hoorbatterijen in de vriezer moet bewaren. Echter raden wij het je absoluut niet aan. Extreme temperaturen zijn namelijk helemaal niet goed voor hoorbatterijen. Als ze worden blootgesteld aan heel warme- of juist heel koude temperaturen, zul je merken dat de hoorbatterijen minder lang mee gaan. Je kunt ze daarom het beste op kamertemperatuur bewaren. Bewaar ze bijvoorbeeld ook niet los in je broekzak, maar stop ze in een speciaal daarvoor gemaakt bakje. 

Waar moet je hoorbatterijen inleveren?

De gemiddelde hoortoesteldrager gebruikt rond de 140 hoorbatterijen per jaar. Dat zijn er best veel! Net als gewone batterijen mag je hoorbatterijen niet in de prullenbak of container gooien, maar je moet ze inleveren bij speciaal daarvoor bestemde bakken. Bij verschillende audiciens heb je inzamelbakken waar je de lege hoorbatterijen kunt inleveren. 

De 5-minuten regel

Hoorbatterijen worden geactiveerd zodra ze in aanraking komen met lucht. Op een hoorbatterij zit namelijk een luchtdichte strip en zodra je die strip verwijdert wordt de batterij geactiveerd. Maar dan komt de 5-minuten regel om de hoek kijken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je het beste 5 minuten kunt wachten tussen het moment dat je de strip verwijderd hebt en het plaatsen van de hoorbatterij in het hoortoestel. Hiermee kun je namelijk de levensduur met zo’n 80% verlengen. Dat komt neer op zo’n 2 à 3 dagen!   

Tip:  All on 4, welke voordelen zijn eraan verbonden?

De stuiter test

Misschien heb je zo’n filmpje al wel eens voorbij zien komen. Er wordt beweerd dat je aan het stuiteren van een batterij kunt aflezen of de hoorbatterij nog vol is. Een lege batterij zou moeten stuiteren en een batterij die nog spanning heeft zou stil blijven liggen. Of het waar is durven wij niet met 100% zekerheid te zeggen, dus daarom kun je dit het beste zelf uittesten. Wil je er zeker van zijn dat er nog spanning op jouw hoorbatterij zit? Gebruik dan een batterijtester.

Similar Posts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *