Groenten

3 tips om makkelijk meer groente te eten

Volgens de schijf van vijf moeten wij elke dag 200 gram groente eten. Dat lijkt heel veel, en dat is het misschien ook. Dat is vooral als je het in één maaltijd moet gaan eten. In deze blog vind je drie tips om makkelijker aan die 200 gram te komen.

Tip 1: Ga groen de dag door!

Wij als Nederlanders zijn vooral gewend om ’s avonds bij het diner groente te eten. Maar wist je dat groente de hele dag door lekker is? Zelfs bij het ontbijt kun je groenten toevoegen! Wat dacht je van een omelet met paprika? En heb je ’s ochtends wat minder tijd? Kies dan voor crackers met avocado en cherrytomaatjes.

Tijdens de lunch kun je ook prima brood met groente combineren. En dat hoeft echt niet altijd met alleen sla, komkommer of tomaat. Probeer een keer spinazie in plaats van sla. Daarnaast zijn paprika, courgette en aubergine ook heel geschikt.

Tip 2: Maak een smoothie!

Veel Nederlanders maken al gebruik van smoothies. De volgende stap hiervoor is de groene variant. Met spinazie kan je een veilige, eerste stap zetten. Bevalt dit? Dan kun je verder experimenteren met andere groenten. Boerenkool, sla of selderij zijn bijvoorbeeld lekker om mee af te wisselen.

Deze drie groenten hebben wel een sterkere smaak dan spinazie. Mocht je hier mee willen beginnen, doe dan niet te veel en bouw het op. Je kunt in eerste instantie ook kiezen voor een combinatie met zoet fruit. Zodra je aan de smaak gewend ben, kun je verder opbouwen met meer groente.

Tip 3: Kies de gezonde snack!

Wij Nederlanders zijn gek op snacken en tussendoortjes. Paprikareepjes, cherrytomaten, komkommer en selderij zijn lekker om overdag als tussendoortje te eten.

En ben je niet zo gek op rauwe groente? Probeer dan cassivechips, voor de lekkere trek! Of wil je juist iets dat wat meer vult? Dan is zoete aardappel weer een goed alternatief. Niet alleen omdat je daar zo lekker mee kunt koken, maar je kan er ook toastjes van maken. Deze kun je heerlijk beleggen met groenten.

Zo zie je maar; er zijn genoeg opties! Kies vooral wat je lekker vindt, en zorg voor de juiste, verse groenten. Dit kun je het beste bij de lokale groenteboer halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *