Alles wat je moet weten over autoclaven

Wanneer u uw eigen praktijk hebt als tandarts, heeft u regelmatig verschillende producten nodig. Deze zijn namelijk essentieel voor het uitvoeren van uw beroep. Tegenwoordig kunt u al uw benodigdheden op een plek bestellen. Wij bieden kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Ons assortiment is erg breed. Van complete tandartspraktijken tot een specifiek product. Neem bijvoorbeeld autoclaven. Hier vertellen we alles wat je moet weten over autoclaven. Deze toelichting zal u helpen het juiste product aan te schaffen.

Wat zijn autoclaven?

Het assortiment van onze webshop bestaat onder andere uit autoclaven voor uw mondzorgpraktijk. Deze kunt u eventueel live bekijken in de showroom. Allereerst, wat is een autoclaaf? Een andere benaming is ook wel sterilisator. Dit is ook de functie van de machine. Het steriliseert materialen met behulp van stoom en druk. Dit zijn voornamelijk instrumenten, kunststoffen, vloeistoffen of glas. Hoe gaan autoclaven vervolgens te werk? De werking is vaak vergeleken met een snelkookpan. De vloeistof in de machine verdampt en reinigt de materialen binnenin.

De aankoop van een autoclaaf

De precieze werking en toepassing van een autoclaaf is voor mensen werkzaam bij een mondzorgpraktijk niks nieuws. De aankoop daarentegen is niet iets dat vaak voorkomt. Een grote machine in de praktijk is een investering waarvan iedereen hoopt dat het lang meegaat. Bent u opzoek naar autoclaven voor uw tandartspraktijk? Het zit u goed. Wij begrijpen de essentie van een goede autoclaaf. Infectiepreventie is namelijk de prioriteit bij mondzorgpraktijken. Dit kan alleen door de hygiëne en veiligheid te behouden. Ons assortiment bestaat uit 3 machines. Deze verschillen niet alleen in grootte, maar ook in functionaliteiten. Weet u niet zeker welke autoclaaf het beste bij uw situatie pas? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs zijn professionals binnen de mondzorgbranche en helpen u graag verder.

De machine in de praktijk

Autoclaven kunnen dus snel en gemakkelijk tandartsinstrumenten steriliseren. Volgens hygiëne richtlijnen is het verplicht om instrumenten en andere materialen die in contact komen met steriele weefsel te steriliseren. Hierdoor heb je als tandarts- of mondzorgpraktijk een autoclaaf nodig. Uiteraard moet deze ook goed functioneren. Deze kunnen ook getest worden of ze nog naar behoren werken. Dit kan met een bepaalde test uit ons assortiment. Vervolgens toont deze aan of een volledige stoompenetratie plaatsvindt.

Alle tandartsproducten onder een dak

Voor de aanschaf van autoclaven kunt u dus bij ons terecht. Op onze webshop kunt u alles vinden voor uw praktijk. In onze showroom kunt u dezelfde producten ook in het echt ervaren. Naast de aanschaf, kunt u ook rekenen op service. Bij storing helpen wij u graag vlug verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *