beginnen met detoxen

Beginnen met detoxen – Zo doe je dat

Veel mensen vinden gezondheid een belangrijk onderwerp. Goed zorgen voor jouw gezondheid is dan ook een breed begrip. Dit brede begrip bevat mentale gezondheid zoals fysieke gezondheid. Verder bevatten deze begrippen ook weer specificaties. Ook online zijn dit grote onderwerpen. Er zijn dan ook veel platformen waar tips en tricks worden genoemd om voor jouw gezondheid te zorgen. Als het gaat om de verzorging van jouw fysieke gezondheid zijn er veel discussies over wat je wel en niet moet doen. Er wordt ook gesproken over verschillende methodes en of deze wel goed voor jou zijn. Een vaak genoemde methode is detoxen. Volgens sommige werkt dit wel en volgens sommige werkt dit niet. Maar het wat is het nou eigenlijk? En hoe werkt het beginnen met detoxen?

beginnen met detoxen

Wat is detoxen?

Bij detoxen worden de afval- en gifstoffen uit je lichaam verwijderd. Detox is kort voor ‘detoxificatie’ wat de medische term voor ontgifting is. Detoxen kan je op veel manieren doen. Maar niet alle manieren zijn even goed voor je. Zo heb je klei behandelingen, maar ook darmspoelingen, supplementen en detoxkuren. In het algemeen wordt het afgewezen om te detoxen met producten waar je klei of kalk in moet nemen. Verder is het verstandig om met jouw dokter of voedingsdeskundige in overleg te gaan voordat je begint met detoxen. 

Detoxkuur

Een detoxkuur kan er ook op verschillende manieren voorkomen. Maar meestal komt deze voor in de vorm van een combinatie van sapjes en vasten. Tijdens een periode van 3,5 of 10 dagen eet je dan niets behalve de detox drankjes. Dit kunnen groente en vruchten sapjes zijn, maar bijvoorbeeld ook een smoothie. Een aantal dagen van te voren wordt er aangeraden om alvast minder te eten zodat jouw lichaam gewend raakt aan minder voedsel binnen krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *