Droge huid door het weer of corona? Dit kun je er aan doen

Nu de corona maatregelen weer aangescherpt worden wassen we ons een ongeluk. Niet alleen onze handen moeten eraan geloven, ook de rest van de huid heeft het in de winterse dagen flink te verduren. Onze huid wordt namelijk behoorlijk droog in dit klimaat en deze corona omstandigheden, Maar gelukkig zijn er makkelijke oplossingen die jou er snel vanaf kunnen helpen.

Om een zachte huid te krijgen zonder kloven over schilfers is het van belang om goed te hydrateren. Hierbij bedoelen we dus vooral hydrateren met water en dus niet met water en zeep. 

Handen wassen in corona tijd

De zeep mag dan wel een reinigend effect hebben, het droogt ook onze huid uit. Daarom luidt ons eerste advies dan ook: meer wassen zonder zeep. Nu horen we je al denken,  moesten we niet vaker onze handen wassen met zeep om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Dat is helemaal waar! Gelukkig kun je ook je handen wassen met zeep die de handen niet uitdroogt zoals met met de handzeep met cederhout en salie.

Droge huid door het winterse weer

Het winterse weer en droge lucht zorgt ook bij de nodige mensen tot problemen van de huid,  schrale lippen en kloven in de handen zijn voorbeelden die veel mensen wel zullen herkennen. Met de volgende natuurkundige middeltjes zullen deze snel tot het verleden behoren, Voor de huid raden we aan om eens Forever Liv te gebruiken. Het hyaluronzuur zorgt voor extra hydratatie van de huid, precies wat de huid bij droog weer tekort komt. Met dit middel kun je ook de kloven in je handen tegengaan.

Als het gaat om droge lippen dan raden we je aan om een lippenbalsem te gebruiken. Je hebt deze in vele lekkere smaakjes wat het gebruik nog plezieriger maakt, We kennen natuurlijk allemaal labello maar misschien kun je nog wel beter Aloe Vera balsem van Foreverlivingproducts gebruiken. Deze balsem zorgt niet alleen voor hydratatie van de lippen maar zorgt door de bijenwas in de balsem ook nog eens voor een beschermende laag!

Minder douchen en minder shampoo gebruiken

Er zijn mensen die zweren bij 1 douchebeurt per dag of het liefst zelfs twee. Toch zou het beter zijn als we dit iets minder zouden gaan doen. Dit is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar zeker ook voor onze huid, De zeep droogt namelijk de huid uit en dit kan leiden tot roos of overmatig schilferen. Deze schilfers zijn het resultaat van een te droge huid, Raadzaam is om minder met shampoo en zeep te wassen, zeker als je graag elke dag een douche neemt. Leer jezelf aan om niet elke dag je haar te wassen met shampoo maar om de dag of hooguit twee keer per  week. Je zult zien dat je haar en vitaler uit gaat zien en je huid  ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *