Er worden steeds vaker schaamlipcorrecties uitgevoerd

In ons land worden steeds meer schaamlipcorrecties uitgevoerd. Steeds meer gekwalificeerde chirurgen blijken in staat om deze ingreep uit te voeren en daar hebben vrouwen dus erg veel voordeel aan. De reden dat er meer schaamlipcorrecties uitgevoerd worden is helder. Als de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen, dan kan dit namelijk pijn opleveren. Daarnaast is er een groter wordende groep vrouwen die besluit om vanwege esthetische redenen voor een schaamlipcorrectie te kiezen. Dat kan nu ook nu meer chirurgen in staat zijn om deze ingreep naar behoren uit te kunnen voeren.

Combinatie van fysieke en esthetische redenen

De voornaamste reden dat vrouwen kiezen voor schaamlipcorrecties is vaak een combinatie van fysieke en esthetische redenen. Vrouwen kunnen omdat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de binnenste schaamlippen pijn ervaren bij het lopen en fietsen, wanneer ze paardrijden of als er een te strakke broek gedragen wordt. Ook kan zo pijn bij het vrijen ontstaan. Het zijn allemaal op zichzelf al voldoende redenen waarom steeds meer vrouwen kiezen voor schaamlipcorrecties. De esthetische reden om te kiezen voor schaamlipcorrecties is voor elke vrouw natuurlijk anders. Met voor en na foto’s kan de plastisch chirurg je bekender maken met het eindresultaat dat uiteindelijk behaald kan worden. Schaamlipcorrecties betekent dat zowel de vorm als de grootte van de schaamlippen gecorrigeerd kunnen worden. De schaamlippen komen zo beter in balans met de rest van het lichaam. Dat vrouwen te maken hebben met te grote binnenste schaamlippen, heeft in de meeste gevallen een erfelijke oorzaak.

Het eerste gesprek is belangrijk als het gaat om schaamlipcorrecties

Wanneer er sprake is van een schaamlipcorrectie, dan wordt in eerste instantie overtollig weefsel weggenomen. In essentie zal dat aan de orde zijn bij de binnenste schaamlippen, niet zelden echter zullen ook de buitenste schaamlippen gecorrigeerd worden om zo de juiste balans te herstellen. Voor er daadwerkelijk sprake is van een correctie, vindt er altijd eerst een consult plaats. Tijdens dat gesprek kun je met al jouw vragen terecht en kunnen wederzijdse verwachtingen en de mogelijkheden uitgesproken worden.

Vrouwen kunnen vaak al dezelfde dag het ziekenhuis weer verlaten

Kies je voor een correctie, dan kan de ingreep onder algehele of onder lokale verdoving plaatsvinden. In zo goed als alle gevallen kun je nadat je een correctie hebt ondergaan al dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. Precies een week na de schaamlipcorrecties wordt in vrijwel alle gevallen een controle uitgevoerd. Omdat er gewerkt wordt met oplosbare hechtingen, hoeven de hechtingen niet in een later stadium alsnog verwijderd te worden. Het resultaat is in zo goed als alle gevallen fraai en natuurlijk. Niet voor niets ervaren de meeste vrouwen na de ingreep een sterk vergroot zelfvertrouwen. Een correctie kan overigens alleen uitgevoerd worden door een specialist, bijvoorbeeld die van ABC Clinic. Gelukkig voor de vrouwen die met problemen te maken hebben zijn er steeds meer van deze specialisten die je als geen ander en snel van de klachten af kunnen helpen. Het zal vrouwen met serieuze klachten als muziek in de oren klinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *