De shampoo bar en zijn vele voordelen

Hoe wordt een shampoo bar gebruikt?

Een shampoo die in vaste vorm wordt geleverd, lijkt misschien ingewikkeld, hoe moet ik deze ooit gebruiken? In feite is het heel eenvoudig, je hoeft maar een paar dingen te doen. Zorg ervoor dat je handen nat zijn, zodat het shampoo bar een beetje kan oplossen. Wrijf de shampoo bar in je handen of direct op je haar. Kam vervolgens het haar met je handen, verdeel het schuim over het haar en masseer het goed in. Daarna hoef je alleen nog maar af te spoelen en klaar! Geef de shampoo na het douchen de kans om te drogen en bewaar deze op een droge plaats. Op deze manier gaat de bar het langst mee en heb je er het langst plezier van.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is in principe hetzelfde als gewone shampoo. Het enige verschil is dat gewone shampoo een watergehalte van ongeveer 80 procent heeft, waardoor het vloeibaar is en meestal verpakt is in plastic shampooflessen. Een shampoo bar is een vaste vorm van shampoo waardoor er heel weinig verpakkingsmateriaal nodig is en er veel plastic kan worden bespaard. Omdat de shampoobar vloeistofvrij is, is het ook de perfecte reisgenoot. Want op reis mag de bar gewoon mee!

Heeft een shampoo bar voordelen?

Een shampoo bar heeft vele voordelen! Vooral voor mensen die om de natuur denken zijn de voordelen heel positief. Enkele voordelen zijn:

  • De bar is plasticvrij
  • Perfect voor mee op reis
  • Het past door de brievenbus
  • Is voor meerdere doeleinden te gebruiken
  • Kan tot wel 80 wasbeurten mee
  • De bar bevat natuurlijke ingrediĆ«nten

De shampoobar bevat geen plastic, wat beter is voor de natuur dan gewone shampoo verpakt in plastic flesjes. Dit beschermt de natuur tegen plastic afval, aangezien het percentage plastic in de oceaan constant toeneemt. De bar is bestand tegen gemiddeld 80 wasbeurten. Een shampoo bar staat gelijk aan 3 plastic flessen shampoo, dus de shampoo bar is goedkoper dan gewone shampoo en zelfs beter voor de natuur. Een win win! Het is ideaal voor op reis omdat het klein, licht en compact is. De bar is TSA-gecertificeerd. Omdat het natuurlijke ingrediƫnten bevat, is het gezond voor het haar en lichaam. Het voordeel is dat je het ook voor je huisdier kunt gebruiken aangezien het geen schadelijke stoffen bevat. De shampoo bar is erg compact doordat hij klein en licht is. Hierdoor past de shampoo gewoon in de brievenbus, wat het bestellen of cadeau geven heel makkelijk maakt.

Hoe moet ik de bar bewaren?

Het bewaren van de shampoo bar gaat iets anders dan normaal. Je kunt hem niet in de douche cabine bewaren wat je gewend bent om te doen. Om de shampoo bar zolang mogelijk te kunnen gebruiken moet je hem na gebruik ergens laten drogen, zoals in een zeephouder. Hierna op een droge plaats bewaren, zodat de bar zolang mogelijk mee gaat. Een zeep houder, zodat je shampoo bar zijn eigen plaats krijgt in de badkamer. Een product met zoveel voordelen verdient ook wel een eigen plekje toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *