Het roken van sigaretten, enkel maar nadelen voor je gezondheid


Al hoestend en proestend reik je voor de zoveelste keer naar een sigaret. Je weet dat het niet goed is voor jouw gezondheid, maar je kan het toch maar niet laten. Het smaakt je zelfs al eens niet meer. Hoe kan het ook anders? Bovendien ruiken je kleren, je haar en zowat je hele meubilair ernaar. Op het pakje staat een foto van de zovele manieren waarop het roken van sigaretten schadelijk is voor jouw gezondheid: foto’s van mensen met geamputeerde ledematen, onvruchtbaarheid, kapot gerookte longen, vieze tanden, een verrimpelde huid, noem maar op. Je vraagt je af of het niet anders kan. 

De e-sigaret, een gezondere manier van roken


Gelukkig kan het ook op een andere manier. Tijdens een slapeloze nacht in het jaar 2000, kwam een zekere Hon Li, na een zware luchtweginfectie, op het idee om van de ons alom bekende sigaret een gezonder alternatief te maken. De e-sigaret zoals we die vandaag kennen, was geboren. Een e-sigaret is een elektronische sigaret die in plaats van ongezonde rook, damp produceert. Hiervoor wordt een vloeistof, e-liquid genaamd, op de juiste temperatuur opgewarmd wat dampen produceert. 

Het biedt heel wat voordelen die een gewone sigaret niet kan bieden. Het is letterlijk en figuurlijk een ware ‘verademing’ voor jouw gezondheid. De damp bevat immers geen teer, koolmonoxide, of een van de maar liefst veertig verschillende kankerverwekkende stoffen die je in een gewone sigaret kan terugvinden. Bovendien ruikt de damp in vergelijking met sigarettenrook een heel stuk aangenamer.

de geurige en smakelijke ervaring van E-liquid


De damp die door een elektronische sigaret wordt geproduceerd, is het resultaat van het verdampen van een zogeheten e-liquid. Tegenwoordig kan je deze kopen in maar liefst twintigduizend verschillende varianten, en zijn er circa vierhonderd verschillende smaken terug te vinden op de markt! Daarenboven kan je ook zelf het gewenste nicotinegehalte kiezen. Het nicotinegehalte van de e-vloeistoffen is te verkrijgen in formules van 0mg, 3mg, 6mg, 12mg tot en met 18mg, afhankelijk van de behoefte. 

Om deze reden is het ook makkelijk om zo je nicotineverslaving geleidelijk af te bouwen. Waarna je ervoor kan kiezen om het dampen volledig te stoppen, of er gewoon af en toe van te genieten zonder nog verslaafd te zijn aan nicotine. Al heel wat rokers hebben op deze manier hun nicotineverslaving overwonnen. 

E-sigaret kopen


Tegenwoordig kan je in de vele vape-shops een e-sigaret kopen. Het voordeel van deze shops is dat je daar ook meteen deskundig advies kunt krijgen bij de aankoop door een verkoper. Bovendien is het ook mogelijk om het dampen eerst eens uit te proberen en de verschillende smaken te proeven.

1 reactie

  1. Als ex-roker kan ik met overtuiging zeggen dan e-liquids zeker de moeite waard zijn. Het heeft mij persoonlijk geholpen om te stoppen met roken. Makkelijk zal het zeker niet worden, maar waar een wil is, is een weg!

    Groetjes,
    Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *