De symptomen van narcolepsie kennen en uw mogelijkheden van behandeling

Narcolepsie is geen grap. Overmatige slaperigheid wordt vaak gemeden en werd jaren niet als diagnose gesteld, wat vaak leidde tot zwaardere problemen zoals depressie en de dood. Artsen kunnen niet altijd die diagnose stellen juist omdat er zoveel factoren zijn die oorzaak kunnen zijn van overmatige slaperigheid. Zij die daaraan lijden, voelen zich vaak moe en futloos. 

Er zijn van die momenten waarop men plotseling die vermoeidheid zo zwaar aanvoelt zodat het als een “aanval” wordt ervaren. Deze aanvallen duren meestal niet langer dan dertig minuten, maar in sommige gevallen kan de patiënt voor uren uitgeschakeld zijn. Als u de film “Deuce Bigalow” hebt bekeken, en het meisje hebt gezien dat altijd in slaap viel midden een activiteit zonder aanwijsbare reden, wel dat is een voorbeeld van ernstige narcolepsie. Zij die lijden aan narcolepsie hebben zelfs een echt zwak geheugen en een verkeerd zicht.

De meeste gevallen van narcolepsie zijn van genetische aard. De hypothalamus wordt aangevallen door slechte genen, waardoor ze geen geschikte signalen meer kan zenden naar de rest van het lichaam. De erfelijke aard van narcolepsie kan vergeleken worden met hartkwalen, alleen dat het eerste gebeurt zonder dat er zelfs een oorzaak is.

Een andere mogelijke reden voor narcolepsie is een terugval van de cerebrale eiwitten in de amydala, die verantwoordelijk zijn om de hypothalamus actief te houden. Bij mensen die lijden aan narcolepsie werd het ontbreken van het eiwit hypocretin erg merkbaar vastgesteld.

Er bestaat geen specifieke behandeling voor narcolepsie, maar er zijn wel medicijnen en methodes die kunnen worden toegepast op enkele van de symptomen. Het soort behandeling dat een narcolepsie patiënt krijgt, hangt af van de ernst van zijn of haar probleem; en juist omdat de ziekte een uitdaging is, kan het wel enige tijd duren vooraleer de meest geschikte behandeling gevonden wordt.

Sommige van de meest gekende narcolepsie medicijnen zijn dextroamfetamine (Dexedrine), Modafinil en methylfenidaat (Ritalin). Maar de medische wereld beveelt ze nog steeds aan samen met betere leefgewoonten. Cafeïne wordt niet gesuggereerd omdat het zich niet echt als een mogelijk remediërend element heeft gemanifesteerd in eerdere studies.

U zult zeker het advies van uw arts nodig hebben als u medicijnen wilt gebruiken. Narcolepsie is iets dat we heel ernstig moeten nemen, want zodanig als het is, kan het zelfs dodelijk zijn. Sommige patiënten zijn zelfs overleden ten gevolge van narcolepsie door een aanval te krijgen tijdens volle activiteit.Bezoek onze website voor meer informatie – https://modafinil-kopen.nl/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *