5 tips voor een gezond lichaam

Het allerbelangrijkste bezit van de mens is zijn of haar gezondheid. Dagelijks horen we van zogenaamde experts wat we wel en wat we niet mogen. Maar waar gaat het nou echt om? 

Hier volgen 5 simpele tips voor een gezond lichaam, een gezonde geest, en een gezond leven.   

1. Zorg voor ontspanning

Leg die telefoon nou eens neer en lees een goed boek in de tuin, brei een trui of geef de hond een uitgebreide borstelbeurt. Laat het bad vollopen en zet een ontspannen muziekje op. Een glaasje wijn erbij kan ook wonderen doen! 

Wanneer lichaam en geest totaal ontspannen zijn, schept dit ruimte voor groei en herstel. Kijk bijvoorbeeld op de beste reviewsite naar leuke uitstapjes, heerlijke wellness centres, sauna‚Äôs en andere ontspannende activiteiten bij jou in de buurt! 

2. Eet gezond

Gezond eten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De lekkere ongezonde hap lijkt overal op de loer te liggen. Gezond eten begint bij gezond boodschappen doen. Hoe kom je nou niet in de verleiding om al die rommel in je winkelwagentje te leggen? Begin met het maken van een boodschappenlijst. Bepaal voor hoeveel dagen je eten nodig hebt en wat je die dagen wilt gaan eten. Ga nooit met honger, dorst of lekkere trek naar de winkel. Dit zorgt alleen maar voor (vaak ongezonde) impulsaankopen. Lukt het je niet om iedere dag gezond te eten? Bekijk supplementenwinkel ervaringen op review websites om te zien of er iets voor jou tussen zit! 

3. Drink voldoende

Een volwassene heeft ongeveer 3 liter vocht per dag nodig om gezond te blijven. Wen jezelf aan om voor iedere maaltijd een glas water te drinken. Drink de hele dag door kleine slokjes in plaats van 1 liter per 4 uur. Voldoende (water) drinken helpt bij de afvoer van afvalstoffen in het lichaam, houd de huid jong en stimuleert de goede werking van onze organen.  

4. Pak je slaap

Voldoende slapen is heel belangrijk. Tijdens onze slaap wordt ons lichaam (en onze geest) gereboot. Een tekort aan slaap kan voor gezondheidsklachten zorgen zoals hoofdpijn, pijn in spieren en gewrichten. Slaaptekort kan ook stress veroorzaken, chronisch slaaptekort kan zelfs leiden tot ernstige geestelijke gezondheidsklachten. 

5. Beweeg voldoende

Zorg ervoor dat je minimaal een half uur per dag beweegt. Je hoeft niet meteen een abonnement op een sportschool te nemen. Een half uur bewegen kan ook zijn boodschappen doen, met de hond wandelen, in de tuin werken of het huis schoonmaken.

Hoe meer je beweegt, des te beter het is. Buiten bewegen is beter dan binnen. Wandelen in de natuur heeft tot voordeel dat je lichaam na ongeveer 20 minuten endorfines aanmaakt die meewerken aan het tot stand brengen van een geluksgevoel en een opgeruimde geest. En daarvoor hoef je niet eens echt snel te lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *