Alles wat je moet weten over noten

Of ze nou in je ontbijt zitten of door je salade, noten zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit gerechten. Zowel zoet als hartig kun je ze eten en daarbij zijn ze ook nog eens heel erg gezond. Je hoeft het woord maar in te typen op Google of je vindt al een wereld aan recepten. In deze blog lees je alles wat je moet weten over noten.

Noten als onderdeel van een gezonde voeding

Noten bevatten vooral onverzadigde vetten die beter zijn voor je gezondheid. Daarnaast vullen noten ook goed waardoor ze een lekkere snack voor tussendoor zijn die je een vol gevoel geven. Ook zijn noten goed voor je hart en bloedvaten. Al met al zijn noten dus een groot onderdeel van een gezond voedingspatroon. Voeg ze ’s ochtends toe aan je bakje yoghurt of gooi ze door je curry voor een extra bite. De mogelijkheden met noten zijn eindeloos.

Voor welke noot kies jij?

De verschillende soorten noten maken het heel divers toe te voegen aan ieder gerecht of juist lekker om zo te eten. Zo kun je kiezen voor gezouten of gebrande noten die de smaken extra versterken. Ieder type noot heeft weer een andere soort smaak. Pinda’s zijn bijvoorbeeld zowel in zoete gerechten als in hartige goed te combineren. Hierbij kun je denken aan pinda’s door bijvoorbeeld je noodles of juist in combinatie met chocolade.

Het verwerken van noten

Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt wel iets maken met noten. Zo kun je bijvoorbeeld ook melk maken van noten. Van cashewnoten kun je melk maken door de noten met een goeie blender te mengen met water en vervolgens te zeven voor een doek waardoor alle dikkere stukken eruit gaan. Uiteindelijk blijft er een plantaardige melk over die vooral voor veganistische mensen erg handig is of voor mensen die allergisch zijn voor zuivel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *