Volg deze 7 tips om te zorgen voor een optimale fitness-levensstijl

Fitness vereist drie dingen, toewijding aan je doelen, de bereidheid om je leven te veranderen en een gedegen plan. Zonder een plan is het te gemakkelijk om te stoppen met je nieuwe levensstijl als het moeilijk wordt. De volgende informatie helpt je bij het opstellen van je plan van aanpak op weg naar lichamelijke fitheid.

Onze belangrijkste tips voor meer resultaat

  1. Wees niet bang om hulp te vragen in de sportschool. Als je niet weet hoe je een apparaat moet gebruiken, ga je gang en vraag het. Als je begrijpt hoe je zowel de aerobic- als de krachtopbouwapparaten kunt gebruiken, krijg je het vertrouwen om ze ook daadwerkelijk te gebruiken. Hoe comfortabeler je bent, hoe groter de kans dat je je training zult volhouden.
  • Als je loopt of rent, vind dan een goed tempo. Het kan een goed idee zijn om je grenzen te verleggen met sommige soorten oefeningen. Dit is niet het geval als het gaat om lopen of joggen voor je gezondheid. Als je jezelf geknuffeld en gespannen vindt om te ademen, vertraag dan een beetje. Het doel is om uithoudingsvermogen op te bouwen, niet om jezelf te vermoeien.
  • Overweeg om je eigen tuin open te stellen. Het is geen eenvoudige taak om een tuin op te zetten, het kost wel wat moeite. Er wordt veel gegraven en getrokken aan onkruid wat je in goede conditie kan brengen. Tuinieren is een activiteit die je kan helpen om thuis fit te worden.
  • De hoeveelheid tijd die je moet besteden aan krachttraining is afhankelijk van het soort doelen dat je wilt bereiken. Als je wilt uitbreiden, moet je geen grote hoeveelheid sessies doen. Als je meer toon en definitie wilt, dan moet je dagelijks krachttraining doen.
  • Een hoog caloriedieet zal je in staat stellen om je training volledig te benutten. Je zult de calorie├źn gebruiken om energie te leveren en je training langer te laten duren. Hierdoor kunnen je spieren groeien, omdat de intense training kleine scheurtjes veroorzaakt en als ze eenmaal genezen zijn, worden de spieren sterker en ook groter.
  • Het is van vitaal belang om een nieuw trainingsprogramma langzaam te starten om lichamelijk letsel te voorkomen. De meeste blessures ontstaan meestal door te veel te trainen of zonder een goede opwarming. Begin je training door te stretchen om de spieren te conditioneren en klaar te maken. Verhoog de intensiteit van je training met 10 procent per week.
  • Denk als de schildpad en niet per se de haas! Voor sommige mensen kan een lange periode van langzame, lage intensiteit meer voordelen opleveren dan een korte periode van activiteit. Maak ’s avonds een lange wandeling met je partner, speel een spelletje croquet of laat je spullen zien in een spelletje hoefijzers. Doe iets dat je geest ontlast terwijl je je lichaam langzaam traint.

Ready om te gaan sporten?

Dus, wat wil je van je fitnessplan? Of het nu gaat om gewichtsverlies, versterking of gewoon het verbeteren van je gezondheid – je kunt slagen in je doelen. Neem bovenstaande informatie en gebruik wat voor jou werkt. Het is je lichaam, zorg goed voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *