De voordelen van fysiotherapie

Fysiotherapie is een gespecialiseerde behandeling voor letsel en disfunctie. Het helpt bij het herstel van mobiliteit, functie en beweging in de getroffen regio door het gebruik van specifieke fysieke procedures. Fysiotherapie behandelt patiënten met behulp van medisch goedgekeurde methoden die zijn gebaseerd op geëxperimenteerde en bestudeerde kennis over hoe het lichaam werkt. Het wordt geleid door fysiotherapeuten die deel uitmaken van een team van zorgexperts die u helpen bij het hervatten of behouden van een actief en zelfstandig leven thuis en op het werk.

Voordelen

Fysiotherapie is ook nuttig om toekomstig letsel of schade aan het eerder gestresste lichaamsdeel te voorkomen. Het wordt op grote schaal gebruikt omdat mensen van alle leeftijden er baat bij kunnen hebben door een goede gezondheid te beheersen en te behouden en letsel of ziekte te voorkomen. Een veelvoorkomend misverstand is dat fysiotherapie alleen zinvol is bij klachten aan het bewegingsapparaat en sportblessures. Fysiotherapie kan daarentegen ook helpen bij een aantal acute en chronische problemen.

Wat is het plan van de fysio?

De fysiotherapeut zal u begeleiden en geruststellen, u helpen om met vertrouwen om te gaan met uw gezondheid, eventuele zorgen of vragen wegnemen en passende doelen stellen om u zo actief mogelijk te houden. Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in gewrichts- en spieraandoeningen zijn opgeleid om deze problemen te diagnosticeren en te behandelen.

Een fysio in de buurt kan u helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken

Fysiotherapie kan u helpen bij het bereiken van verschillende gezondheidsgerelateerde doelen en tegelijkertijd de kans op schade verkleinen. Werken met een fysiotherapeut is een fantastische methode om advies te krijgen en uw spieren te versterken via een verscheidenheid aan oefeningen en technieken die uw algehele gezondheid en conditie zullen verbeteren. Ben je gevestigd in Utrecht en op zoek naar een fysio in de buurt? Fysiotherapie Utrecht kan u daarbij helpen. Op movemento.nl kunt u een afspraak maken.

2 reacties

  1. Bedankt voor het interessante artikel over de voordelen van fysiotherapie. Ik wist niet dat fysiotherapie ook kan helpen bij een aantal acute en chronische problemen, ik ging er vanuit dat een fysiotherapeut alleen helpt bij bewegingsklachten. Mijn moeder heeft al een aantal jaren veel klachten aan haar nek en rug, misschien is een fysiotherapeut ook wel wat voor haar. Ik stuur het artikel naar haar door.

  2. Ik merk ook dat de oefeningen die mijn fysiotherapeut mij heeft gegeven helpen bij het soepel houden van mijn spieren en gewrichten. Ook nu mijn klachten weg zijn, gebruik ik ze nog steeds om letsel in de toekomst te kunnen voorkomen. Ook merk ik dat ik sterker ben geworden door de oefeningen en mijn uithoudingsvermogen is verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *