Je gebit onderhouden

Er zijn verschillende manieren om je gebit schoon te houden. De meest voorkomende manier is natuurlijk je tanden twee maal per dag te poetsen. Ook flossen is goed om te doen. Om je gebit helemaal mooi te houden, kan je per half jaar een keer langs de mondhygiënist. Hierover en nog meer over je gebit lees je in dit blogartikel.

De mondhygiënist

De mondhygiënist is onderdeel van de tandheelkunde. Bij de mondhygiënist kom je om de 3 tot 6 maanden langs om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van tandvleesproblemen (ontstekingen) en/of cariës(gaatjes). Daarom zijn de meeste bezoekjes aan de mondhygiënist preventief. Bij de mondhygiënist heb je een aantal behandelingen. Hieronder lees je daar meer over:

  • Gebitsreiniging, bij gebitsreiniging wordt onder andere tandplak verwijderd met behulp van apparaten en handinstrumenten. Als je moeilijk te bereiken oppervlaktes hebt, worden er wel eens zandstralen gebruikt.
  • Parodontitis, als je een beginnende ontsteking hebt en je doet er niks aan, zal dat resulteren in een ontsteking. Een paar verschijnselen hiervan zijn opgezwollen tandvlees, bloeden tijdens het tandenpoetsen, slechte adem en een vieze smaak in de mond.

Zelf ben ik ook op bezoek geweest bij de mondhygiënist. Ik had onder het stangetje van mijn beugel best veel last van tandplak. Hiervoor ben ik doorverwezen naar de mondhygiënist. Ik heb mij laten behandelen bij de Mondzorgpraktijk de Brug! De Mondhygiëniste in Enschede heeft ervoor gezorgd dat ik weer een mooi en schoon gebit heb!

Rechte tanden

Om ervoor te zorgen dat ik mijn gebit helemaal naar mijn wensen heb, wilde ik graag een beugel. Ik kon ervoor kiezen om de traditionele weg te volgen van een slotjesbeugel, maar daar had ik geen zin in. Tevens heb ik slechte ervaringen gehoord van vrienden van mij die veel pijn hebben ervaren tijdens hen traject met de slotjesbeugel. Daarom heb ik ervoor gekozen om een onzichtbare beugel te nemen van Top orthodontie! Ik heb een vrij pijnloze en goede ervaring gehad met deze beugel! Ook heb ik het gewenste resultaat behaald, dus ik ben tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *