orthodontist

Waarom judo een belangrijke sport is voor kinderen

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst. De sport zorgt voor een goede opbouw van de algehele motoriek. Bij het beoefenen van judo komen veel ‘gekruiste bewegingspatronen’ aan te pas. Hiervoor is veel communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft nodig. Verscheidene technieken worden namelijk zowel links en rechts uitgevoerd. Ook snelheid ontwikkelen en balans houden zijn hier onderdeel van. Wanneer je bijvoorbeeld een keer een proefles in judo in Hengelo volgt merk je al snel unieke elementen tijdens de judo training. Eén van deze unieke elementen is het hebben van respect voor anderen dat geëist wordt in de judozaal. Geleidelijk aan groeit dit respect naar een verbetering van zelfbewustzijn en discipline. Iets wat uiterst belangrijk is bij het opvoeden van kinderen. Echter zijn dit niet de enige voordelen van judo voor kinderen.

De voordelen van judo voor kinderen

Judo biedt vele voordelen voor kinderen. Niet helpt het alleen bij het verbeteren van zelfbewustzijn en discipline, maar helpt het ook angsten overwinnen. Judo zorgt voor meer zelfvertrouwen. Kinderen leren vallen en weer opstaan zonder dat ze zich pijn doen. Daarnaast werken kinderen aan hun motoriek en conditie door op een sportieve en speelse manier te lopen, springen en rollen. Andere voordelen van judo voor kinderen zijn:

  • Kinderen leren assertief te zijn. Judo is namelijk heel goed voor hun weerbaarheid. 
  • Kinderen  worden fysiek sterker van judo.
  • Kinderen leren zich beter te concentreren en leren door te zetten. 
  • Kinderen leren respectvol met elkaar en anderen om te gaan. Plezier en respect gaan namelijk hand in hand bij judo.
  • Judo is een hulpmiddel tegen geweld en agressie. Dit komt, omdat judo beheersing uitdraagt. Bij judo leren de kinderen een gevecht buiten de oefenzaal te vermijden.
  • Tijdens de judo lessen is er een enorm groot groepsgevoel. Kinderen maken er snel sociale contacten en nieuwe vriendschappen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *