De gezondheidsvoordelen van het spelen van games

Je zou misschien niet denken dat het spelen van games goed voor je kan zijn, maar het blijkt dat er eigenlijk heel wat gezondheidsvoordelen aan gamen verbonden zijn! Van het verbeteren van je geheugen tot het verminderen van stress, gamen kan een positieve invloed hebben op je fysieke en mentale welzijn. Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop het spelen van games je gezondheid ten goede kan komen.

 1. Games kunnen je geheugen verbeteren.
  Als je je geheugen en cognitieve vaardigheden wilt aanscherpen, dan is het spelen van games een geweldige manier om dat te doen! Uit een studie van de Universiteit van Toronto bleek dat mensen die actiegames speelden, informatie beter konden onthouden en zich beter konden concentreren op taken. Als je op zoek bent naar een hersenversterkende activiteit, dan is gamen een geweldige optie.
 2. Games kunnen stress verminderen.
  We ervaren allemaal stress in ons dagelijks leven, maar wist je dat het spelen van leuke games kan helpen om de stress te verminderen? Als je je concentreert op het winnen van een spel of het overwinnen van een uitdaging, kan dat een broodnodige afleiding zijn van de stress van alledag. Uit een onderzoek bleek zelfs dat mensen die casual games speelden, lagere niveaus van het stresshormoon cortisol hadden dan mensen die helemaal geen games speelden. Dus als je je de volgende keer gestrest voelt, probeer dan een controller te pakken en wat stoom af te blazen!
 3. Games kunnen je gezichtsvermogen verbeteren.
  Niet alleen je hand-oogcoördinatie wordt getraind tijdens het gamen, maar ook je gezichtsvermogen! Uit een studie van de Universiteit van Rochester bleek dat mensen die actiegames speelden een beter gezichtsvermogen hadden en visuele informatie sneller verwerkten dan mensen die geen videogames speelden. Dus als u op zoek bent naar een activiteit die u helpt scherp te blijven, is gamen een uitstekende keuze.
 4. Games kunnen de creativiteit verhogen.
  Als je op zoek bent naar een manier om je creativiteit aan te wakkeren, kijk dan niet verder dan je favoriete videogame! Uit een studie van de Brigham Young University bleek dat mensen die videogames speelden vaker hoger scoorden op tests voor creatief denken dan mensen die geen games speelden. Dus als je wat hulp nodig hebt om die creatieve sappen te laten stromen, wees dan niet bang om de console boven te halen en te gaan gamen.
 5. Games kunnen sociale vaardigheden verbeteren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het spelen van videogames niet alleen een solitaire activiteit – het kan ook sociaal zijn! Uit een onderzoek bleek zelfs dat mensen die online videogames speelden, vaker een hoger niveau van sociale vaardigheden rapporteerden dan mensen die helemaal geen games speelden. Dus als je op zoek bent naar een activiteit die je helpt nieuwe vrienden te maken en sociale vaardigheden te ontwikkelen, dan is gamen een geweldige optie
  Conclusie: Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om te gamen! Dus de volgende keer dat iemand je vertelt dat het spelen van videogames slecht voor je is, moet je dat zeker rechtzetten – want gamen is niet alleen goed voor je, het is geweldig voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *