CG methode

Haarverzorging voor natuurlijke krullen

Het verzorgen van je haar kan een hele klus zijn. Zeker wanneer je over een natuurlijke bos krullen beschikt. Het vinden van de juiste verzorgingsroutine is al lastig, laat staan het vinden van de juiste haarverzorgingsproducten. ‘Curly’ weten hoe lastig dit kan zijn.

Kies de juiste verzorgingsroutine voor natuurlijke krullen

Een gezonde bos natuurlijke krullen begint bij het kiezen van de juiste verzorgingsroutine. Ook wel verzorgingsmethode genoemd. Zodra je de juiste routine hebt gevonden, wordt het een stuk eenvoudiger om ook de juiste verzorgingsproducten te vinden.

Voor stijl haar zonder krullen lijkt allemaal een stuk eenvoudiger. Geen uitgebreide of ingewikkelde haarverzorging en een brede keuze aan verschillende haarproducten. Dat is anders voor mannen en vrouwen met natuurlijke krullen. Een veel toegepaste verzorgingsmethode voor natuurlijk krullende haar is de Curly Girl Methode.  

Deze methode start met een uitbreide haartest om het krultype te bepalen en de elasticiteit van je krullen te bepalen. Met de resultaten van de haartest kun je vervolgens bepalen of je haarproducten met- of zonder proteïne moet gebruiken. Een juiste hydratatie en proteïne balans is cruciaal voor elastische natuurlijke krullen.

Vervolgens gebruik je alleen nog maar Curly Girl methode proof producten. Haarverzorgingsproducten die CG methode proof zijn bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën en uitdrogende alcohol. Al deze producten kunnen zorgen voor een slechte hoofdhuid en kwetsbaar haar. Een gezonde hoofdhuid is één van de belangrijkste voorwaarden voor gezonde krullen.

Curly Girl Methode producten van Cantu

Cantu maakt haarverzorgingsproducten voor alle haartypen. Maar hebben ook een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten voor natuurlijk krullend jaar, die volledig CG methode proof is. Het assortiment van Cantu bestaat uit verschillende soorten gel, lotions, creams en conditioners. Een volledige lijn van Curly Girl methode proof producten om op ieder moment je natuurlijke krullen te kunnen verzorgen.

Naast een bewezen werking en langdurig effect staan de producten van Cantu ook bekend om heerlijke geuren gebaseerd op natuurlijk ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *