Hoe kan ik mijn tong het beste reinigen?

Een beetje aanslag op de tong is iets dat vaak voorkomt. Als je het erg hebt, dan is je tong volledig voorzien van een witte laag en kun je de normale, roze kleur niet meer zien. Om je tong weer netjes schoon te krijgen is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Dit geldt tevens voor ontstoken tandvlees. Dit is niet alleen vrij pijnlijk maar als je niet op tijd ingrijpt kan dit zelfs leiden tot het verlies van je tanden en daar zit immers niemand op te wachten.  

Reinig je tong goed met daarvoor ontwikkelde verzorgingsproducten 

Als je de aanslag op de tong te lijf wilt gaan, gebruik je daar het beste een combinatie van verschillende mondverzorgingsproducten voor. De witte laag wordt gevormd door slechte bacteriën dus deze pak je bij de bron aan. Kies voor een goede en natuurlijke tongreiniger of -gel en breng deze op de tong aan. Even laten inwerken en daarna haal je met een speciale tongschraper het middel én de bacteriën eraf. Zo pak je het probleem namelijk bij de bron aan. Daarna spoel je de mond met mondwater zodat alle restjes verdwenen zijn. Als je deze behandeling dagelijks herhaalt, zul je snel een mooie roze en gezonde tong krijgen. Mondwater zorgt tevens voor een frisse adem dus dat is mooi meegenomen.  

Kies een mondwater dat voor jouw klachten geschikt is 

Mondwater is in tal van soorten te koop en weet je nu niet zo goed welke het beste voor jou geschikt is? Kijk dan goed welk mondwater als beste uit de test gekomen is of vraag meer informatie bij je tandarts of drogist. Kies altijd mondwater met natuurlijke ingrediënten want deze doen goed hun werk en zijn veilig in het gebruik. Mondwater ontstoken tandvlees bestaat zodat je de pijnklachten tijdens het spoelen al kunt verzachten en het werkt ook nog eens genezend. Als je veel last hebt van ontstekingen aan het tandvlees, kies dan geen mondwater waaraan kunstmatige stoffen zoals alcohol of SLS zijn toegevoegd. Deze hebben geen meerwaarde en doen eerder kwaad dan goed. Met wat pech werkt dit mondwater licht bijtend en krijg je er nog meer wondjes en klachten van. Neem altijd mondwater met natuurlijke ingrediënten, zeker als je reeds mondproblemen hebt. Is de ontsteking eenmaal genezen? Blijf dan toch goed spoelen om nieuwe tandvleesontstekingen te voorkomen en een frisse adem te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *