Ik zie slecht wat nu 

Sinds een aantal jaren begin ik slechter te zien, dit gaat van het lezen van de krant tot minder goed lezen van verkeersborden wanneer ik auto rij. Ik praat er thuis met mijn gezin veel over en begin er steeds meer in te geloven dat ik een bril nodig heb. Toen ik wat jonger was zag ik alles ontzettend goed en was ik altijd trots op mijn ogen. Hierdoor zie ik op tegen de volgende stap nemen.

De afspraak bij de opticien

Na een aantal weken was het dan zover, mijn afspraak bij de opticien stond op de planning. Met frisse tegen zin stapte ik op de fiets richting opticien Enschede. Toen ik bij JM optiek in Enschede zuid aankwam, werd ik vriendelijk ontvangen en kreeg ik eerst een kopje koffie. Daarna kon de oog test beginnen. Eerst waren er cirkels die in 1 van de richtingen een opening hadden. De kant van de opening moest ik benoemen terwijl de cirkels steeds kleiner werden. Vervolgens moest ik mijn hand voor mijn linkeroog leggen en herhaalde de oefening zich met het kijken door 1 oog. Daarna moest ik hetzelfde doen met mijn hand voor mijn rechteroog. Ik merkte dat ik met mijn rechteroog tot de op 1 na laatste cirkel wel kon zien. Maar dat met mijn linkeroog mijn zicht een stuk slechter was. Vervolgens moest ik een raster bekijken met een zwarte stip in het midden waar ik mij op moest focussen. De vraag of ik de rest van het raster nog helder zag. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit niet het geval was.

De uitslag

De uitslag was eigenlijk zoals ik al verwacht had. Mijn rechter oog op zich nog goed was, hiermee zag ik nog ongeveer 80% goed. Maar mijn linkeroog was een stuk minder en hiermee zag ik nog ongeveer 50%. Er werd mij aangeraden een bril of lenzen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *