Sportfysiotherapeut voor sportblessures

Wanneer je veel sport bestaat er altijd een kans dat je een blessure oploopt. En blessure uit zich vaak in een beperking tijdens het sporten. Het resultaat hiervan is dat je niveau vaak achteruit gaat. Om blessures tot een minimum te beperken is het aan te raden een sportfysiotherapeut in de hand te nemen. Een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in sportblessures is fysiotherapie Oldenzaal. Een sportfysiotherapeut is er niet alleen voor je wanneer je een blessure hebt. Wat een sportfysiotherapeut doet en waar die je bij kan helpen lees in je dit blog.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut richt zich op het behandelen van blessures die veelal ontstaan zijn tijdens het sporten. Het gaat hierbij om blessures aan alle spieren en gewrichten in het lichaam. Veel voorkomende oorzaken voor het ontstaan van een blessures bij sporters zijn; overbelasting en het maken van een verkeerde beweging. Voor de sportfysiotherapeut gaat het niet alleen om het behandelen van de blessure. Bij het intakegesprek wordt er altijd gekeken hoe en waarom de blessure ontstaan is. Vaak is het zo een blessure ontstaat doordat de omliggende spieren onderontwikkeld zijn. Hierdoor gaat je lichaam compenseren en worden andere spieren meer belast, wat weer resulteert in blessures. Een sportfysiotherapeut zal dus altijd opzoek gaan naar de onderliggende oorzaak. Op deze manier kunnen blessures in de toekomst voorkomen worden.

Behandelwijze

Elke blessure is anders en elke behandeling zou daarom ook anders zijn. Na het intakegesprek zal de therapeut een behandelplan met je opstellen. Bij sportfysiotherapie is het zo dat de behandeling vooral bestaat uit oefeningen. Het doel hiervan is om de spieren op de juiste manier te belasten en daarmee de spieren te versterken. De therapeut zal je hierin begeleiden tijdens de behandelingen, maar zal je ook oefeningen meegeven die je zelfstandig uit kan voeren. Tijdens het behandeltraject wordt er altijd gekeken naar het niveau waar je voor de blessure op zat. Op deze manier heb je een doel voor jezelf waarop je, je kan richten. Afhankelijk van de blessure zal het aantal behandeling variëren. Hierbij zal je vooral tijdens de start van de behandeling de therapeut meerdere keren per maand zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *