Wat zijn de effecten van alcohol op mijn gezondheid?

Alcohol is erg slecht voor je lichaam. Wanneer je vaker dan twee dagen in de week alcohol drinkt, betekent dit in sommige gevallen al dat je verslaafd bent aan alcohol. Aan alcohol verslaafd zijn is erg. Het tast namelijk meerdere organen aan waardoor je vroegtijdig kunt overlijden. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om geen of bijna geen alcohol te drinken. Alleen zo heb je de mogelijkheid om een vroegtijdige dood te voorkomen. Alcohol tast niet alleen je lever, darmen en hart aan, maar ook je hersenen gaan sneller achteruit door de alcohol. Zo kan het voorkomen dat je sneller dingen gaat vergeten en wellicht nieuwe informatie niet goed opslaat. 

Wat doet alcohol met je lichaam?

Alcohol doet erg veel met je lichaam. De dag na het drinken van alcohol voel je je erg brak. Dit komt door het overmatig drinken van alcohol. Niet alleen de dag na het drinken voel je je rot, maar na een langere tijd kun jij je elke dag vervelend gaan voelen. Alcohol komt in het bloed. Via het bloed komt de alcohol in de lever, darmen, nieren, hart- en bloedvaten en de alvleesklier. De alcohol tast deze organen aan waardoor je vroegtijdig veel lichamelijke klachten kunt ervaren. 

Verslaafd aan alcohol? Wacht niet te lang

Ben je verslaafd aan alcohol en weet je dit ook? Dan is het niet handig om langer te wachten. Je kunt het beste een afkickkliniek bezoeken zodat je zo snel mogelijk van deze nare verslaving afkomt. Bij de afkickkliniek word je opgenomen. Dit is zeker geen straf want op de lange termijn ervaar je hier veel voordelen van. Je verzorgt je lichaam hier erg goed en samen zorg je ervoor dat je van de alcohol weg blijft. Bij de afkickkliniek kun je je therapietijden gebruiken voor je eigen vrije tijd. Zo kun je veel ontspanningsactiviteiten doen. Let wel op, het kan voorkomen dat je op een wachtlijst komt te staan. Deze wachtlijst is over het algemeen niet lang. 

Hoelang duurt een kliniek opname?

Een klinische opname duurt ongeveer 8 tot 9 weken. In deze 9 weken werkt de kliniek aan de verslaving. De kliniek zal met behulp van therapie kijken waar het probleem zit. Als de kliniek het probleem heeft gevonden, dan kun je geholpen worden. Bij iedereen die zich aanmeldt in de kliniek, wordt er zorgvuldig naar het probleem gekeken. Het probleem wordt op meerdere manieren verholpen. Zo kan dit bijvoorbeeld door therapie zijn. Tijdens de therapie wordt de alcohol buiten gehouden en praat je over de problemen die door de alcohol tot stand zijn gekomen. 

Vrije tijd binnen de kliniek

Als cliĆ«nt kun je gebruik maken van je eigen vrije tijd. In een kliniek wilt men het namelijk niet laten lijken op een gevangenis want dit is het natuurlijk ook niet. Je bent er namelijk voor het onderwerp afkicken alcohol. In je vrij tijd kun je bij sommige klinieken gebruik maken van een zwembad, sportschool of relax plaats. Hierdoor heb je genoeg te doen in je eigen vrije tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *