tandarts

Zo heb je minder pijn door je beugel

Als er iets is wat alle beugeldragers met elkaar gemeen hebben is het wel de pijn, die je na iedere bezoek aan de orthodontist ervaart. Wie mooi wil zijn moet immers pijn lijden. Toch zijn er dingen die je kunt doen om de pijn die je voelt door je beugel in ieder geval te verminderen. Dus wil jij dat de pijn minder intens is, lees dan zeker door.

Het belang van tanden verzorgen

Veel mensen onderschatten het belang van een goede tandverzorging. Je vergeet soms tijd voor jezelf te nemen, tijd om voor jezelf te zorgen. Tanden verzorgen verkleint de kans op een tandvleesontsteking, gaatjes, en allerlei andere pijnlijke kwaaltjes. Misschien is het goed om te weten dat het zetten van een beugel niet pijn doet. Omdat de beugel om de zoveel tijd bijgesteld wordt, meestal strakker gezet wordt, ontstaat er druk op het gebit. Door de gevoeligheid van je tanden, ervaar je moeite bij kauwen bijvoorbeeld.

Pijn verminderen

Behalve je tanden goed verzorgen, zijn er ook andere dingen die je kunt doen om je pijn te verminderen. Neem een paracetamol als de pijn ondraaglijk is. Poets na het eten altijd je tanden, zodat er geen etensresten achterblijven achter of tussen je tanden. Deze kunnen namelijk bacteriƫn veroorzaken die je tanden uiteindelijk aantasten. Probeer ontspannende activiteiten te doen. Van ontspanning is bewezen dat het pijn verminderd. Geef je aandacht aan iets dat je leuk vindt, zodat je even niet hoeft te denken aan de druk in je mond. Gelukkig gaat de pijn meestal na een dag of twee weg.

Orthodontist in Rotterdam

Ortho Billet is een orthodontie praktijk, waar ook gewone tandartsen werkzaam zijn. Zoek je een orthodontist in Rotterdam, dan kun je hier terecht voor het laten zetten van je beugel. Ortho Billet kijkt naar je hele gebit, dus ook naar de gezondheid van je tanden. Bovendien is Ortho Billet bekend met het zetten van bijna onzichtbare beugels. Uiteraard zijn er genoeg andere orthodontie praktijken en beslis je ten alle tijden zelf! Vergeet niet een goede tandverzorging is urgent, aangezien je je gebit niet zomaar kunt vervangen door een nieuwe.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *