Voorkom extra klachten dankzij loophulpmiddelen

Veel mensen krijgen vroeg of laat in hun leven te maken met een loopproblemen. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar vaak is ouderdom de achterliggende oorzaak. Door de ouderdom kan bijvoorbeeld slijtage aan gewrichten ontstaan en zal de kracht in de verschillende spiergroepen langzaam afnemen. Het maken van bewegingen zoals bij lopen, zal hierdoor moeilijker worden.

Meestal is een (logisch) gevolg hier van, dat de persoon minder zal gaan bewegen. Door de pijn en anderzijds doordat het minder leuk wordt. Logisch maar niet altijd verstandig. Er kan namelijk een gebrek aan beweging ontstaan waardoor klachten kunnen verergeren of er zelfs nieuwe klachten kunnen ontstaan. Doordat er minder wordt bewogen zal de spierkracht namelijk nog verder afnemen. Door veel zitten kunnen klachten ontstaan zoals Decubitus (drukplekken) of klachten door een verkeerde houding. Het is dus verstandig om zo lang mogelijk in beweging te blijven. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei loophulpmiddelen te koop. Deze kunnen de gebruiker een fijne ondersteuning bieden waardoor de volgende voordelen ontstaan:

• minder inspanning nodig tijdens het staan en lopen
• minder kans op vallen
• minder kans op lichamelijk klachten door teveel stil zitten
• meer bewegingsvrijheid en plezier in het lopen

Maar welke loophulpmiddelen kunnen zoal helpen?

Er zijn bekende loophulpmiddelen zoals rollators en wandel steunstokken. Maar welke loophulpmiddelen zijn er tegenwoordig nog meer te koop? En

Wandel steunstokken
Een eenvoudig en laagdrempel hulpmiddel is de wandel steunstok. Al jaren veel gebruikt en ondanks de eenvoudig toch doeltreffend. Tegenwoordig kan worden gekozen uit verschillende soorten. Zoals een inklapbaar type of met een extra anatomisch handvat. Via de volgende link komt u op de pagina van een leverancier met een ruim assortiment: wandel steunstokken te koop.

Rollators
Een ander bekend hulpmiddel is de rollator. Voorheen was hier voornamelijk één type in verkrijgbaar. Tegenwoordig kan er worden gekozen uit vele moderne uitvoeringen. “Het oog wil ook wat” en dat is zelfs te merken bij zorghulpmiddelen. Er kan tegenwoordig gekozen worden uit modern ontworpen uitvoeringen in verschillende kleuren. Daarbij is zelfs rekening gehouden met de soorten stof van de rollatortassen.
Waar voorheen een rollator meestal was voorzien van een mandje, kan er tegenwoordig ook worden gekozen voor een rollatortas. Hierdoor liggen spullen niet in het zicht, liggen ze droog en kunnen ze eenvoudig van en op de rollator worden geplaatst.

Zal de gebruiker de rollator met name binnen gaan gebruiken, dan zal een binnenrollator het meest geschikt zijn. Deze uitvoeringen zijn extra licht, wendbaar en compact.
Ook kunnen drempelhulpen fijn zijn. Deze zorgen dat drempels niet voor ongemak zorgen. Een drempelhulp is een schuine helling dat meestal is gemaakt van rubber. Door de oploop kan een rollator, rolstoel, scootmobiel of (elektrische) fiets een stuk gemakkelijker over de drempel rollen.

Loopkrukken
Een hulpmiddel met een meer tijdelijk karakter is de loopkruk ofwel elleboogkruk. Ook bekend bij de meeste mensen. Tegenwoordig zijn er echter ook uitvoeringen met een extra moderne uitstraling of die handig inklapbaar zijn. Tevens kan worden gekozen voor een loopkruk met onderarmschalen. Dit kan een fijne oplossing zijn wanneer de gebruiker de polsen niet teveel kan belasten. Voor kinderen zijn er speciale kinderkrukken. Loopkrukken met een kortere lengte en in leuke kinderlijke kleuren.

Meer informatie en verschillende typen, kunt u vinden op de website van een leverancier met een ruim assortiment: loopkrukken te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *