All on 4, welke voordelen zijn eraan verbonden?

Wanneer je geconfronteerd wordt met een slecht gebit zijn er vandaag de dag verschillende manieren om daar verandering in te brengen. Door de jaren heen zijn er op de markt dan ook allerhande potentieel interessante behandelingen verschenen die je zeker zou kunnen overwegen. Eén van deze mogelijkheden luistert naar de naam all on 4. Het betreft hier een behandeling waarbij niet alleen het kauwvermogen, maar ook de uitstraling van je gebit kan worden hersteld. 

Een prima alternatief voor een kunstgebit 

Menig aantal experten benadrukken in de praktijk dat een all on 4 niet alleen op esthetisch, maar ook op functioneel vlak een zeer belangrijk en interessant alternatief kan zijn voor een kunstgebit. Door het laten uitvoeren van deze behandeling zal je dan ook tot de vaststelling komen dat het aan zal voelen alsof je jouw eigen tanden of kiezen weer helemaal terug hebt. Voor heel wat mensen geldt dat ze al uitstekende zaken over deze behandeling hebben gehoord, maar dat ze toch nog niet helemaal weten hoe dit nu precies in de praktijk in zijn werk gaat. Ben jij één van deze mensen? Dan is het zeker interessant om door te blijven lezen. Hier brengen we namelijk zeker verandering in.

Hoe verloopt zo’n behandeling precies? 

In het geval van all on 4 wordt ervoor gekozen om een vaste brug op vier implantaten te zetten. Deze moeten zich bevinden in de onder- evenals de bovenkaak. Voor het bovenwerk geldt dat ze vervolgens op de implantaten vast wordt gezet. Het maken van de keuze voor een all on four zorgt er in de praktijk voor dat je vele jarenlang bent verzekerd van een stralend en bovendien ook zeer kwalitatief gebit. In de praktijk bestaat er ook nog een alternatief voor deze behandeling. Het gaat daarbij om de zogenaamde all on six. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zes implantaten. Welke methode voor jou nu precies als de meest interessante kan worden bestempeld zal samen met je tandarts moeten worden bepaald. Beide opties zijn echter uitstekende keuzes. 

Dit zijn de voordelen van een all on 4 behandeling

De kans is ontzettend groot dat één van je vrienden, kennissen of familieleden er al voor zal hebben gekozen om een all on 4 behandeling te ondergaan. Heel wat mensen hebben deze keuze door de jaren heen dan ook gemaakt en dat hoeft allerminst te verbazen. In het bijzonder voor de onderstaande voordelen geldt dat ze daar vaak van aan de basis zijn gelegen. 

  • Zowel op esthetisch als op functioneel vlak één van de beste oplossingen;
  • Het is niet nodig om gebruik te maken van een verhemelteplaat;
  • Je hoeft niet te vrezen voor een loszittende prothese op termijn;
  • Het is zonder probleem mogelijk om alles te eten;
  • Het kaakbot blijft intact waardoor de prothese altijd over voldoende houvast beschikt;

Van menig aantal tijdelijke oplossingen is bekend dat ze een behoorlijk stuk voordeliger zijn. Dat mag dan inderdaad wel het geval zijn, daar staat tegenover dat ze vaak op de lange(re) termijn helemaal niet het gewenste effect weten te realiseren, integendeel. Ook dit kan dan ook in de praktijk zomaar een goede reden zijn om te kiezen voor de all on 4 optie van TopTanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *