Bruikbare tips voor solliciteren in de zorg

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan in de zorgsector? Dan ben je verstandig bezig, want het werken in de zorg is tegenwoordig zeer aantrekkelijk. Er is namelijk veel vraag naar zorgmedewerkers. Bovendien verdien je goed en werken in de zorg is altijd een uitdaging. Vanwege de krappe arbeidsmarkt staan er nu ook veel vacatures open. Je vindt bijvoorbeeld een Utrecht welzijn vacature.  Misschien heb jij al een paar goede vacatures op het oog. Het kan echter zijn dat je het lastig vindt om te solliciteren. Misschien heb je weinig ervaring. In dit artikel lees je verschillende tips, zodat jij straks die coole baan in de zorg kunt krijgen.

Schrijf een sollicitatiebrief en val met de deur in huis

Het klinkt misschien clichématig, maar toch is het belangrijk om een krachtige sollicitatiebrief te schrijven. Het is ook van belang om niet voor een standaard sollicitatiebrief te gaan wanneer je solliciteert op een vacature midden land zorg. Je hebt veel concepten op internet, maar het punt is dat recruiters snel doorhebben wanneer je iets van internet hebt gehaald. Wees daarom origineel en val direct met de deur in huis. Vooral de eerste twee alinea’s zijn van belang, want op basis daarvan besluiten recruiters of ze doorlezen.

Ga voor een goede cv

Natuurlijk moet de sollicitatiebrief goed geschreven en origineel zijn, maar tegelijkertijd moet je ook een goede cv hebben. Daar kijken ze vooral naar en daarom moet je niet voor een standaard cv gaan. Bij het opstellen van een cv worden er door werkzoekenden veel fouten gemaakt. Soms staat er bijvoorbeeld teveel informatie op de cv. Ook niet-relevante werkervaring staat dan op de cv en dat is niet per se nodig. Dit leidt juist af. Het is verstandiger om alleen de ervaring voor de zorgfunctie op je cv te zetten. Het is overigens ook geen slecht idee om je cv te voorzien van een foto. Dan krijgen ze gelijk een goed beeld van je en dan word jij sneller uitgenodigd voor een gesprek.

Het sollicitatiegesprek masteren met authentiek zijn

Heb je een goede cv opgesteld en een prikkelende sollicitatiebrief geschreven? Dan is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een zorginstelling. Je bent ongetwijfeld erg zenuwachtig voor een gesprek, maar dat is helemaal niet nodig. Probeer jezelf te zijn en doe je niet beter voor dan je bent. Het is niet erg om nerveus te zijn en dit aan te geven. Daarmee laat je alleen maar zien dat je menselijk bent en dat wordt in de zorg zeker gewaardeerd. Hopelijk vind je snel een prachtige baan die je genoegdoening geeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *