Hoe kun je de geheugencapaciteit verbeteren?

Ben je constant dingen aan het vergeten? Ben je op zoek naar een manier om het korte-termijn geheugen te verbeteren? Velen van ons worden, zodra we veertig jaar zijn, vergeetachtig. Het is een natuurlijk onderdeel van het leven, maar sommigen van ons zullen jaren eerder vergeetachtig worden en dit kan een probleem zijn. Het maakt niet uit of je veertig jaar of tachtig jaar oud bent, er zijn veel manieren waarop we het geheugen kunnen verbeteren en de meeste hiervan zijn vrij gemakkelijk te doen.

Velen van ons zullen concentratie supplementen voor geheugen gebruiken, die we bij elke gezondheidswinkel kunnen kopen. Deze supplementen bevatten veel vitamines, die goed zijn voor de hersenen en zullen na een paar weken na inname je geheugen verbeteren.

Technieken om je geheugen te verbeteren zoals bijvoorbeeld het maken van kruiswoordpuzzels zijn een goede manier om de hersenen actief te houden en zullen zeker het geheugen op de lange-termijn verbeteren. Om het korte-termijn geheugen te verbeteren, moeten we naar de subliminale boodschappen bekijken als een manier om dit te bereiken.

Subliminale boodschappen worden op een CD- of MP3-speler afgespeeld en bombarderen de hersenen met positieve affirmaties, die het geheugen zullen verbeteren. Deze affirmaties kunnen omdat ze in de muziek zelf zijn ingebed niet door de luisteraar worden gehoord.

De truc met subliminale boodschappen is dat, als je ze vaak genoeg afspeelt, het gedrag van je hersenen begint te veranderen en je op een bepaalde manier gaat handelen. Dus als deze berichten je vertellen dat je een uitstekend korte-termijn geheugen hebt, zul je na een tijdje merken dat je dingen gaat onthouden die je eerder was vergeten.

Deze berichten werken omdat ze het analytische deel van de geest kunnen omzeilen en je dus in een ongekende snelheid leert. Na een tijdje worden herinneringen, waarvan je dacht dat je ze nooit zou kunnen doen, een tweede natuur en onthoud je gemakkelijk de namen, gezichten, plaatsen, datums en dingen die je moet doen.

Lees meer op Blokpil.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *