Langer thuisblijven wonen doormiddel van hulpmiddelen

Bijna iedereen droomt ervan om oud te worden in zijn of haar eigen woning. Het verhuizen naar een verzorgingstehuis of bejaardenwoning schrikt veel mensen af. Daar willen ze niet oud worden. Veel ouderen krijgen op latere leeftijd last van kwaaltjes waardoor ze minder goed kunnen bewegen in huis en hulp nodig hebbe. Dit kan een reden zijn waarom het thuis blijven wonen steeds moeilijker gaat. Gelukkig bestaan er diverse hulpmiddelen die aangeschaft kunnen worden zodat ouderen toch langer thuis kunnen blijven.

Zelfstandigheid en mobiliteit vergroten

Een handig hulpmiddel om de zelfstandigheid en de mobiliteit te vergroten is een traplift. Een traplift wordt bij de trap geplaatst en kan zelf bediend worden. Door een traplift te plaatsen zal er geen inspanning vereist zijn om van boven naar beneden te gaan. Hierdoor blijft het mogelijk om langer thuis te blijven wonen. Omdat een traplift erg prijzig kan zijn, is het een goed idee om eerst te kijken naar een tweedehands traplift. Vaak zijn die nog even goed als een nieuwe.

Veilig thuis blijven wonen

Als je ouder wordt kunnen doodnormale situaties al gauw gevaarlijker worden. Zo kan douchen een stuk spannender zijn omdat het makkelijk is om uit te glijden in de douche. Door een speciale antislip mat te plaatsen, een openklapbare stoel en meerdere steunwanden wordt het douchen een stuk veiliger. Steunwanden in het toilet maken het toiletbezoekje ook een stuk gemakkelijker.

Smart oplossingen

Er komen steeds meer smart technology oplossingen voor ouderen zoals een deurbel met camera en een applicatie waar ze tegen kunnen praten. Zeker voor ouderen is het fijn om te zien wie aan belt voordat ze naar de deur toe lopen. Een deurbel met een camera die je kan bedienen via de telefoon is een ideale oplossing. Hierdoor wordt het wonen ook een stuk veiliger omdat dieven eventueel afgeschrikt kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *