Het herstel na je haar transplantatie´┐╝

Je hebt besloten dat je een haar transplantatie wilt. Dit begrijpen wij wel als je onzeker bent over je haar. Dat een haar transplantatie mogelijk is in onze wereld, de techniek zo ver is dat dit resultaat oplevert en het nog op een veilige manier kan ook, betekent dat mensen er gebruik van gaan maken. Belangrijk is wel dat je een herstel tegemoet gaat op een zo fijn mogelijke manier. We weten allemaal dat een goede voorbereiding het halve werk is; dus je zit hier op de goede plek!

Wat te verwachten direct na je haar transplantatie?

De eerste dag na de transplantatie kunnen er een lichte zwelling, pijn en een kleine bloeding op de hoofdhuid optreden. Pijn na een transplantatie en de andere problemen zijn tijdelijk en zelfs normaal na de operatie. De noodzakelijke verbanden en behandelingen moeten zorgvuldig worden uitgevoerd, hier zal je arts voor zorgen. Vergeet niet dat hij of zij je de nodige tips en aanbevelingen doet over het herstel. Wat wij zeggen moet je beschouwen als slechts een aanvulling/herinnering.

De eerste dagen

Het is ook heel belangrijk dat je de eerste dagen na je haar transplantatie zo veel mogelijk rust.  Dit niet alleen omdat de procedure je lichaam vermoeid, maar ook omdat rusten je herstel versnelt. Er zijn bepaalde dingen die vermeden moeten worden tijdens deze paar dagen omdat ze een risico vormen na de transplantatie. Denk hierbij aan zwemmen, alcohol drinken, roken, veel bewegen en andere activiteiten die je arts afraadt.  Het is ook van cruciaal belang dat je je hoofdhuid tijdens deze periode goed gehydrateerd houdt met bijvoorbeeld regelmatige zoutoplossing. Als je je haar moet kammen, doe dit dan voorzichtig terwijl het nog nat is om te voorkomen dat je bloedingen of irritaties veroorzaakt.

Een week na de haar transplantatie

Ongeveer een week na de transplantatie is je hoofdhuid zo genezen dat je hem weer voorzichtig kunt wassen.  De pijn en zwelling die na de transplantatie zijn opgetreden, moeten nu grotendeels zijn verdwenen. Je moet in dit stadium echter nog steeds shampoo vermijden en je concentreren op het voorzichtig verwijderen van uitgedroogde huid of korstjes. Ook al is de genezing nu grotendeels voltooid, toch is het aan te raden om na de haar transplantatie geen zware oefeningen te doen, om er absoluut zeker van te zijn dat alle haarwortels genezen zijn voordat je weer aan de slag gaat. De meeste mensen beginnen nu ongeveer wel weer met werken, maar neem je tijd als je hier nog niet aan toe bent.

De periode hierna

Op dit moment zal je hoofdhuid er waarschijnlijk roze uitzien en korstjes vertonen.  Dit duurt meestal slechts 10-14 dagen, maar bij sommige mensen met een bleke huid kan het langer aanhouden. Zodra de roze huid en de korstjes volledig genezen zijn, gaan je haarwortels weer tevoorschijn komen en zal al je nieuwe haar uitvallen, waardoor je er weer uitziet zoals voor de haar transplantatie. Dit hoort allemaal bij het proces en zal er uiteindelijk toe leiden dat je getransplanteerde haarwortels nieuwe, gezonde haren gaan vormen. In dit stadium kun je je haar weer gewoon wassen. Je zult misschien nog terug moeten komen bij TransHair voor een check-up, maar na een paar maanden zul je het resultaat zeker moeten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *