Hoe vaak moet ik mijn huisdier wassen?

Als je hond niet meer zo fris ruikt of net een duik in een vieze modderplas genomen heeft, is de kans groot dat de vacht tamelijk vies geworden is. Nu kun je de vacht van je hond, net als bij mensen, zeker wel een keertje wassen. Het is daarbij belangrijk dat je een speciale hondenshampoo gebruikt die veilig en mild is voor je huisdier. 

Zelf wassen of laten doen? 

De vacht van je hond wassen kun je zelf doen maar je kunt ook met je hond naar de trimsalon gaan. Er zijn ook dierenwinkels waar een speciale plek is ingericht om het dier te wassen. Let altijd op het volgende als je je hond een goede wasbeurt geeft.

Gebruik altijd hondenshampoo en was de hond niet te vaak

Gebruik nooit shampoo die voor mensen bestemd is. De huid van een hond heeft een lagere zuurgraad dus de hondenshampoo moet ook minder zuur zijn. Kies altijd een shampoo die speciaal voor honden ontwikkeld is. Deze heeft de juiste zuurgraad, is veilig te gebruiken en prikt niet in de ogen. Je mag je hond best regelmatig wassen maar overdrijf er zeker niet in. Hiermee droogt namelijk de huid van je dier ook uit als je te veel wast. Was alleen als de vacht echt vies is of niet lekker ruikt. De hond kan zelf vaak al veel schoonwassen en ook met borstelen reinig je de vacht goed. Het verschilt per hond en per ras hoe vaak je deze moet wassen. 

Druppel de oren om ze schoon te maken

Als je je hond niet wilt wassen, houd er dan wel rekening mee dat je minimaal eens per week de oren van het dier goed controleert. Kijk goed of er geen vuil in zit of dat er oormijt of oorsmeer in aanwezig is. Als je de oren van je hond goed schoon wilt maken, kun je daar een speciale oorreiniger hond voor gebruiken. Deze druppel je in de oren, waarna je het middel licht in masseert zodat het zijn werking kan doen. Veeg restjes met een wattenschijfje of een doekje dat niet pluist af. Zo worden de oren van je hond netjes schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *