Pure shea butter op je gezicht gebruiken

Mensen met een gevoelige huid moeten extra goed opletten met wat ze aan verzorgingsproducten op hun gezicht smeren. 100% pure shea butter kan voor mensen met een gevoelige huid heel erg goed werken. Je krijgt er een zachte en vollere huid van en de rode vlekjes en rimpels worden verminderd of voorkomen. Je hoeft ook niet meer bang te zijn voor schilfers of een branderig gevoel in je gezicht. Ben jij ook al enthousiast geworden? Ontdek hieronder in dit artikel hoe je shea butter voor je gezicht kan gebruiken en wat de bijzondere eigenschappen van shea butter zijn.

Een 100% pure en plantaardige olie 

Er zijn veel shea butters op de markt, maar het is belangrijk dat je voor een variant gaat die 100% natuurlijk is van bijvoorbeeld Butterwise. Je wilt natuurlijk geen troep op je gezicht smeren en bij een 100% natuurlijke variant profiteer jij optimaal van de bijzondere eigenschappen van shea butter. Als je een goede soort op je hand doet, dan ziet het er ivoorkleurig uit en lijkt het net op een harde en blokkerige boter. De boter smelt door de lichaamstemperatuur en wordt dan doorzichtig. Wanneer je de boter op je gezicht aan wilt brengen, kun je hem eerst verwarmen in je handpalmen en meteen aanbrengen op je gezicht op het moment dat hij is gesmolten. 

Je gezicht wordt goed gehydrateerd

Shea butter voedt en hydrateert de huid goed door de vochtinbrengende werking. Het komt vaak voor dat mensen een droge huid hebben die dun aanvoelt, hierdoor zie je oneffenheden goed zitten. Bij een droge huid ontstaan er extra snel rimpels, zoals kraaienpootjes naast je ogen. Shea boter is ‘niet-comedogeen’. Dit houdt in dat het de poriën niet verstopt en dat het de vorming van mee-eters aanzienlijk vermindert.  Daarnaast bevat shea butter diverse essentiële vetzuren en belangrijke vitaminen, zoals vitamine A en vitamine E die je huid goed voeden.

De perfecte basis voor onder je make up

Bijna iedereen gebruikt een dagcrème of een primer voordat ze hun make up aanbrengen. Niet alle gevoelige huidjes kunnen tegen een dagcrème of primer. Wanneer je merkt dat jouw huid heftig reageert om een primer of dagcrème kun je proberen om een dun laagje shea boter aan te brengen over je gezicht waarna je een foundation aanbrengt. Je huid blijft hierdoor zacht, soepel en is niet meer schilferig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *