shockwave therapie

Alles wat je moet weten over shockwave therapie

Als je last hebt van chronische pijn en het lukt je op geen enkele manier om van de klachten af te komen, dan kan shockwave therapie wel een interessante behandelmethode zijn. Ga verder met lezen om alles te weten over shockwave therapie.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie kan worden omschreven als een soort therapie waarbij pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld door middel van schokgolven. Er wordt een apparaat voor shockwave therapie gebruikt om energie over te brengen naar het te behandelen gebied om de zelfwerkende heling van het lichaam te stimuleren. 

Vormen van shockwave therapie

We kunnen twee vormen van shockwave therapie onderscheiden, namelijk radiale shockwave therapie en gefocusseerde shockwave therapie. Bij radiale shockwave therapie wordt de energie verdeeld over een groter oppervlak terwijl er bij gefocusseerde shockwave therapie meer wordt geconcentreerd op een specifiek punt. 

Voor wie is shockwave therapie geschikt?

Shockwave therapie is geschikt voor personen met (chronische) pijn, waaronder peesontstekingen, schouderpijn, een tenniselleboog, een pijnlijke knieschijf, hielspoor blessure, spasticiteit of een langdurig pijnlijke nek, rug of enkel. 

De voordelen van shockwave therapie

Bij shockwave therapie komen meerdere voordelen kijken, waaronder:

  • Pijnlijke en chronische klachten kunnen zonder geneesmiddelen of chirurgie worden behandeld. 
  • De oorzaak wordt behandeld, en niet slechts de symptomen.
  • Je kunt uitgaan van snel herstel van de mobiliteit.
  • Een shockwave therapie sessie duurt een aantal minuten en na enkele behandelingen is er al verschil.
  • Er zijn amper bijwerkingen en shockwave therapie werkt preventief.

Hoe vaak?

Meestal zijn slechts 3 tot 5 behandelingen nodig met minimaal 5 tot 10 dagen tussen elke behandeling. Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van je herstelmechanisme en de manier waarop je lichaam op de behandeling reageert.

Pijn en bijwerkingen

Iedereen ervaart shockwave therapie anders, waardoor de pijngrens en de bijwerkingen kunnen variƫren. Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen bekend, maar sommigen krijgen op de behandelde plaats een zwelling, bloeduitstorting of rode plek.

Overweeg je shockwave therapie om af te komen van de ellendige chronische pijn, dan is het verstandig om dit bij een ervaren en erkend fysiotherapeut te doen. Woon je in de omgeving van Doetinchem? Kom dan eens langs bij Fysio Engelaar. Wij zijn gespecialiseerd in shockwave therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *