onderrug massage

Wanneer is osteopathie geschikt?

Een behandeling van de osteopaat is geschikt voor bijna iedereen, volwassen, kinderen en ook baby’s kunnen baat hebben bij een behandeling van de osteopaat. Osteopathie is een manuele behandelwijze die wordt uitgevoerd door een osteopaat. Een osteopathische behandeling wordt dus gekenmerkt dat het alleen met de hand gaat, er komen geen medicijnen of andere apparatuur aan te pas.

Wanneer ga je naar de osteopaat?

Er zijn veel verschillende indicaties om in contact te kijken met een osteopaat en zelfs als je klacht niet in een rijtje voorkomt kan het nooit kwaad even contact te zoeken met de osteopaat om zo je klacht te bespreken. Als we het hebben over baby’s is huilbaby’s een indicatie die vaak genoemd wordt, maar ook darmkrampjes of slaapproblemen. Volwassenen komen vaak bij een osteopaat als zij last hebben van rugklachten, nekklachten of bijvoorbeeld hoofdpijn. Deze klachten kunnen voortkomen uit sport, maar ook door het vele thuiswerken nu en een verkeerde houding. Zelf voor zwangerschap zijn er osteopathische behandeling die kunnen helpen als je bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit hebt of darmklachten. Kijk veel meer klachten of indicaties ook eens op de website van osteopathie woerden, die hebben een zeer uitgebreid overzicht.

Hoe werkt een osteopaat?

Vaak heeft een osteopaat een standaard werkwijze, je kan online een afspraak maken, vult een vragenlijst in. Die komt terecht bij de osteopaat en vervolgens zal er een fysieke intake gedaan worden en eventueel een lichamelijk onderzoek. Vanuit daar wordt er een behandelplan gemaakt en gaat de osteopaat aan de slag.

Alternatieve geneeswijze

Het begrip osteopathie is steeds breder aan het worden in Nederland en het is een veelzijdige therapievorm. Op dit moment wordt het in Nederland door de zorgverzekeraars nog als alternatieve geneeswijze gezien. In landen om ons heen zoals Frankrijk en Engeland is osteopathie inmiddels echt een onderdeel van gezondheidszorg geworden. In Nederland is de Nederlandse Vereniging voor Osteopaten (NVO) zich daar hard voor aan het inzetten. 

Krijg je een vergoeding?

De kosten van een behandeling kunnen uiteenlopen per osteopaat, dit is afhankelijk van het tarief wat diegene rekent. Het fijne van een osteopathische behandeling is dat je een deel vergoed kan krijgen vanuit je verzekeraar. De ziektekostenverzekeraar kan een deel van de behandeling vergoeden vanuit het aanvullende pakket. Om precies te weten wat jij als vergoeding krijgt kun je het beste even zelf hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *