Welke watersport gebruikt een vlieger?

Heb jij wel eens een wandeling over het strand gemaakt tijdens een stormachtige dag? Dan ben jij vast veel watersportfanaten tegen het lijf gelopen. Dit is namelijk het perfecte moment om verschillende watersporten te beoefenen. Niet alleen is er een sterke windkracht, maar er zijn ook ruige golven. Ideaal als je een echte waaghals bent! Tijdens een stormachtige dag kiezen de meeste watersporters ervoor om het golfsurfen of windsurfen te beoefenen. Maar wist je dat dit ook het perfecte moment is voor andere watersporten? Zo zijn watersporten waarbij je een vlieger gebruikt ontzettend populair geworden in Nederland. In deze blog vertellen wij je welke watersporten dit zijn.

Kitesurfen

De meest bekende watersport waarbij je een vlieger gebruikt is kitesurfen. Bij deze watersport bevestig je allereerst de vlieger eenvoudig om je middel. Dit is om te voorkomen dat de vlieger wegwaait wanneer je in het water valt. Hierna pak je de vlieger met beide handen stevig vast om vervolgens op je surfboard te springen. Eenmaal op je surfboard kom je op snelheid dankzij de wind. Het is nu mogelijk om te spelen met de golven en de wind. Hierdoor is het mogelijk om nog sneller over het water te rijden en zelfs kunstjes te doen. Dankzij de constante adrenaline is kitesurfen een echte aanrader voor iedereen die wat meer sensatie wil in het leven. Wanneer je genoeg plezier hebt beleefd aan jou kitesurf ervaring dan is het tijd om het water uit te gaan. Je zal nu een ontspannen gevoel ervaren. Dit is iets wat alle kitesurfers herkennen.

Windsurfen

Deze watersport is niet zo bekend in Nederland. Dit komt doordat wingsurfen nog maar een paar jaar geleden is ontstaan in Hawaii. Het is een bijzondere combinatie tussen kitesurfen, windsurfen en golfsurfen. Zoals de naam doet vermoeden lijkt deze watersport ontzettend veel op het bekende windsurfen. Toch is er een belangrijk verschil tussen beiden. Wingsurfen is namelijk gemakkelijker om te leren. Het bestaat uit slechts twee onderdelen: een surfboard en een vlieger. Dit maakt wingsurfen ook geschikt om te doen op vakanties. De twee onderdelen nemen weinig ruimte in beslag, waardoor het eenvoudig vervoerd kan worden.

Watersport met vlieger

Bij zowel kitesurfen als wingsurfen maak je dus gebruik van een vlieger. Bij de één zit de vlieger aan jezelf bevestigd, terwijl je bij de ander de vlieger vasthoudt. Dit kleine verschil is het belangrijkst wanneer je nog geen ervaring hebt met watersporten. Wanneer dit het geval is dan adviseren wij om te beginnen met wingsurfen. Bij deze watersport leer je namelijk het basisprincipe die eigenlijk bij beiden van belang zijn: balanceren. Als je wingsurfen eenmaal onder de knie hebt dan kan je de overstap maken naar kitesurfen. Hier begint de adrenaline!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *