Actief en gezond

Om je goed te voelen zijn een aantal dingen belangrijk. Namelijk het hebben van gezonde voeding, een dak boven je hoofd en lieve mensen om je heen. Daarnaast is het ook fijn om geen beperkingen te hebben in je bewegingen. Vaak besef je je niet hoe fijn dit is totdat je er beperkingen in ondervindt. Wanneer je beperkingen ondervindt kun je een bezoek brengen aan een fysiotherapeut. 

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in houding en beweging van het menselijk lichaam. Hij kan je helpen bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. Een fysiotherapeut kan de behandeling afstellen op jouw situatie en de doelen die jij wilt bereiken. Ondervind jij klachten aan je lichaam? Blijf er dan niet mee door lopen maar trek op tijd aan de bel bij een fysiotherapie praktijk in Almelo.

Welke klachten behandeld een fysiotherapeut?

Fysiotherapeuten kunnen veel klachten die met bewegen te maken hebben behandelen. Hierbij kun je denken aan artrose, een hernia of rugklachten. Maar bijvoorbeeld ook aan een blessure aan de pols of de enkel. Fysiotherapeuten kunnen ook hulp bieden bij complexe aandoeningen. Denk hierbij aan het weer opnieuw leren bewegen na een beroerte of omgaan met spierziekten zoals ALS of MS. 

Welke verschillende fysiotherapeuten zijn er?

Algemene fysiotherapeuten richten zich vooral op klachten die met bewegen te maken hebben. Er zijn ook fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in een bepaald lichaamsdeel of in een bepaalde ziekten. Zo zijn er bijvoorbeeld bekkenfysiotherapeuten, zoals de naam al doet vermoeden zijn deze gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gebied van buik, bekken en lage rug. Ook zijn er fysiotherapeuten die zich speciaal focussen op het weer opnieuw gaan sporten na een ziekte of blessure, dit zijn zogenaamde sportfysiotherapeuten. Als laatste zijn er ook fysiotherapeuten die zich vooral focussen op kinderen. Deze zogenaamde kinderfysiotherapeuten kunnen kinderen helpen met bijvoorbeeld een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of problemen ervaren met de bewegingsvaardigheid. Zelf heb ik goede ervaringen gehoord over een kinderfysiotherapeut uit Glanerbrug. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *