Wat is Ademwerk?

Wanneer ieder mens voor het eerst uit de moederschoot komt en de levende wereld betreedt, weet zijn lichaam nog niet goed hoe het moet functioneren.

Ze kunnen nog niet lopen of praten, of een aantal andere dingen doen, en toch zijn er bepaalde dingen die we als zuigeling doen en die we nooit meer helemaal onder de knie zullen krijgen, zolang we leven. Een van die dingen is op de juiste manier ademhalen, en op een manier die het lichaam in staat stelt om te groeien en zich te ontwikkelen tot zijn volle potentieel.

Naarmate we ouder worden en meer stress in ons leven krijgen, geeft ons lichaam onbewust een lagere prioriteit aan een goede ademhaling, ook al merken we dat misschien niet. Een slechte lichaamshouding kan ook tot dit probleem bijdragen, aangezien de meeste mensen hun hele opleidings- en werkcarrière zittend in bureaus doorbrengen.

Wat is ademwerk? Ademwerk is een alternatieve therapie die erop gericht is ons lichaam te helpen bewust te herontdekken hoe het moet ademen zoals het bedoeld is te ademen. Als je nadenkt over de manier waarop de meeste mensen ademen terwijl ze hun dag doorbrengen, is het gemakkelijk te zien hoe het een stuk beter zou kunnen.

Tijdens ademwerktherapie sessies wordt meestal geprobeerd om mensen aan te moedigen om de volledige capaciteit van hun longen te gebruiken op een langzame en doelbewuste manier, waardoor er veel meer verse zuurstof in de bloedstroom kan komen. Overvloedige zuurstof is absoluut essentieel voor een goede gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Meer zuurstof betekent dat het immuunsysteem van het lichaam gemakkelijker de cellen kan aanmaken die het nodig heeft om ziekten te bestrijden. Meer zuurstof in het lichaam betekent ook dat er meer zuurstof naar je hersenen gaat, wat betekent dat een betere ademhaling je kan helpen om een hoger niveau van concentratie en focus te bereiken.

Deze meditatieve sessies die zich vooral richten op de juiste ademhalingstechnieken zijn een van de meest effectieve manieren om stress te verlichten.

Wanneer je je aanmeldt voor begeleiding in Ademwerk, vraag je je misschien af wat je van je eerste sessie kunt verwachten. U realiseert zich waarschijnlijk niet eens hoe weinig van uw volledige ademhalingscapaciteit u gedurende de dag gebruikt, en wat een nadeel dat voor uw lichaam is.

Uw allereerste sessie ademtherapie zal een hele ervaring zijn. Binnen een paar minuten nadat je opnieuw hebt geleerd hoe je lucht inademt zoals je dat als kind deed, is het niet ongewoon dat je een plotselinge hoofdroes ervaart, of mogelijk een gevoel van lichtheid in je hoofd door alle extra zuurstof die je hoofd binnenstroomt.

De voordelen op lange termijn zijn iets subtieler, maar nog steeds de moeite waard. Je huid kan helderder worden, je algemene bloedsomloop zal waarschijnlijk verbeteren, en je zult merken dat je na verloop van tijd een gelukkiger en tevredener humeur ontwikkelt.

Zuurstof werkt in sommige opzichten als een mild opiaat, dus een betere ademhaling kan ervoor zorgen dat je je vanzelf beter gaat voelen.

Denk eens aan alle medische redenen waarom artsen operatiepatiënten aansluiten op kweeklijnen die pure zuurstof in hun neus spuiten. Er zijn genoeg medische redenen waarom meer zuurstof het lichaam helpt om te gaan met stress en trauma, en Ademwerk stelt mensen in staat om dezelfde soorten voordelen te ervaren zonder ooit te maken te hebben met een gang naar het ziekenhuis.

Kom meer te weten over ademwerk op https://empowerwithjk.com/ en lees artikelen over natuurlijke therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *