Hoe ziet een hypnotherapie behandeling eruit?

Mensen met vage lichamelijke of psychische klachten kunnen veel baat hebben bij hypnotherapie. Ze worden als het ware in een trance gebracht om contact te kunnen maken met hun onderbewustzijn. Maar wat is hypnotherapie nu precies en hoe ziet zo’n behandeling eruit?

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapie die gericht is op het maken van contact met je onderbewustzijn. Als je in een trance zit, ben je volledig ontspannen en ben je je bewust van jezelf. Je doet nieuwe inzichten over jezelf op en kunt je gevoelens beter onder woorden brengen. Zo kun je erachter komen waar bepaalde klachten vandaan komen, en kun je je daarop verder borduren bij het uitstippelen van een geschikte behandeling. Bovendien kan hypnose worden gebruikt als ondersteuning bij andere therapieën, zoals EMDR-therapie of cognitieve gedragstherapie. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij de hypnotherapie wordt je in een trance gebracht. Hier zijn verschillende technieken voor, waaronder regressietherapie, reïncarnatie, NLP, imaginatie, autogene training en zelfhypnose. Tijdens de trance zal de therapeut vragen aan je stellen. Aan de hand van deze vragen kom jij beter te weten waar jouw specifieke klachten vandaan komen. Zodra je hier bewust van bent, kun je de oorzaak van de problemen aanpakken, wat de eerste stap is om je klachten te verminderen. Het is goed om te weten dat jij de volledige controle behoudt tijdens de trance. Je hoeft niet bang te zijn dat je dingen doet die je niet wilt doen. Ook kom je altijd weer uit de hypnose.

Voor wie is hypnose therapie bedoeld?

Iedereen kan behandeld worden door middel van hypnose, maar de therapie is vooral bedoeld voor mensen met pijnklachten, angstige gevoelens, depressies. Maar ook voor mensen die het beste uit hun sportprestaties willen halen, willen afvallen of willen stoppen met roken. Ook kinderen kunnen onder hypnose behandeld worden. Er bestaan zelfs speciale therapieën voor kinderen. Voor mensen met een bepaalde psychiatrische aandoening is hypnotherapie minder geschikt.

Meer weten over hypnotherapie? Op de website van Academie Hypnos lees je meer over hypnose therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *