Bij welke klachten een fysiotherapeut inschakelen?

Fysiotherapie behandelingen kunnen je helpen om van verschillende lichamelijke klachten af te komen. Heb je lichamelijke klachten tijdens het bewegen of in een bepaalde houding? Dan is de kans groot dat een fysiotherapeut iets voor jou kan betekenen. Samen met Fysio Douma, hét adres voor fysiotherapie in Hilversum, geven wij graag advies over het inschakelen van een fysio.

Wanneer een fysiotherapeut inschakelen?

Je kan met lichamelijke klachten altijd naar een fysiotherapeut gaan (ook zonder verwijsbrief van de huisarts), maar dat wil niet zeggen dat fysio de oplossing is voor je probleem. Fysiotherapie is een effectieve behandeling bij veel lichamelijke klachten, maar lang niet bij alle klachten. Daarom kan je meestal beter eerst naar de huisarts gaan, zodat hij/of zij kan inschatten of fysiotherapie de beste behandeling is.

Het kan ook voorkomen dat een fysiotherapeut je bij een eerste behandeling doorstuurt naar de huisarts. Bij ernstige klachten wordt je dus doorgestuurd naar de huisarts. Dit wordt onder fysiotherapeuten ook wel de rode vlag genoemd. Bij een rode vlag kunnen de lichamelijke klachten een sociale of psychische oorzaak hebben. Ook bestaat er een gele vlag waarbij je gewoon door de fysio wordt behandeld.

Overbelastingsklachten

Lichamelijke klachten die zijn ontstaan door overbelasting kunnen goed door een fysiotherapeut behandeld worden. Bekende voorbeelden van overbelastingsklachten zijn een jumpersknee, tennisarm, muisarm, pols en onderarm klachten. Geen pauzes, stress en een verkeerde houding zijn vaak de oorzaak van overbelasting.

Postoperatieve klachten

Zijn de klachten ontstaan door een gedane operatie? Dan kan fysiotherapie de oplossing zijn om deze klachten te verminderen of zelfs volledig te verhelpen. Bij fysiotherapie worden de klachten behandeld en wordt er geadviseerd.

Chronische klachten

Heb je last van chronische klachten? Dan kan fysiotherapie helpen om het ongemak of de pijn te verzachten. Zo kan bijvoorbeeld de belastbaarheid versterkt worden om de klachten te verminderen.

Sportblessures

Een blessure opgelopen tijdens het sporten? Ook dan kan je een fysiotherapeut veel voor je betekenen voor een sneller en beter herstel. Onder begeleiding van een fysio werken aan het herstel van je blessure zorgt ervoor dat je snel weer kunt sporten.

Lees tip: https://www.lebenslanggesund.de/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *